2:4
(0:0, 1:2, 1:2)

Mladší dorostenci výrazně přestříleli Vítkovice, což se projevilo jejich jasnou výhrou

27.11.2016 / Tomáš Lysý

Mladší dorostenci Dukly postoupili do vyšší nadstavbové části z prvního místa skupiny Střed a hned úvodním zápasem navázali na výborné výsledky ze základní části. Ve Vítkovicích zasypali branku soupeře během první třetiny dvaceti střelami, ale z gólu se neradovali. To se změnilo v sedmadvacáté minutě, kdy otevřel skóre Vítězslav Brož. Domácí sice hned po polovině utkání srovnali, ovšem krátce před druhou přestávkou vrátil Jihlavě vedení Adam Najman. Po čtyřiceti minutách byl poměr střel již 10:48 pro červenožluté! Dukla stvrdila tři body dalšími dvěma góly ve třetím dějství. Vítěznou trefu si připsal Tomáš Chlubna a vzápětí na něj navázal Tomáš Pigl. Vítkovice už pouze snížily a Jihlava tak veze domů zaslouženou výhru 4:2, i díky neuvěřitelnému počtu střel 59:18.
27.11.2016 13:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 19. kolo

HC Vítkovice Ridera

Malík – Cubo, Smolka, Zapletal, Raška, F. Plánka, Smička – Tvrdý, Lednický, Lewandowski, Zajíc, Moškoř, V. Plánka, Kubík, Krejsa, Vjačka, Beránek
2

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Smolko, P. Brož, Křišta, Winkler, Barák, Chvátal, Piskač – Menšík, Najman, V. Brož – Pigl, Juda, Krajíček – Zadražil, Čermák, Chlubna
4
Branky a nahrávky: 32. Zapletal (Krejsa, Zajíc), 56. Lednický – 27. V. Brož (Smolko, Pigl), 37. Najman (V. Brož, Menšík), 46. Chlubna (Juda), 50. Pigl (Juda, Krajíček). Rozhodčí: Koziol – Cabák, Bartek. Vyloučení: 3:4. Bez využití V oslabení: 0:0. Diváci: 156. Střely na branku: 18:59. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Kluci k zápasu přistoupili zodpovědně, podali skvělý týmový výkon. Po utkání jsem všechny pochválil, počínaje gólmanem, přes obránce, až po posledního útočníka. Troufnu si říct, že jsme podali nejlepší výkon v sezoně. Potěšila mě i četnost naší střelby. Na mladší dorost to bylo velice kvalitní utkání.