4:8
(1:0, 2:3, 1:5)

12.08.2004 / Doudy

12.08.2004, Přípravné zápasy juniorů - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

4

HC LERAM Orli Znojmo

8
Branky Dukly: Dvořák, Tichý, Skála, Volf.

Průběh utkání

V první části hry se obě mužstva spíše rozkoukávala a šance tak přišla až v probíhající 9. minutě, kdy se po nedorozumění v jihlavské obraně dostal ke kotouči Novák, Svoboda si s jeho pokusem však dokázal poradit. V 16. minutě se dostal tým Znojma po zbytečném útočném faulu Martínka do početní nevýhody, které dokázal využít domácí Dvořák a přízemní střelou od modré otevřel účet dnešního zápasu, 1:0. Domácí byli blízko i druhému gólu několik vteřin před první sirénou, ale zůstalo pouze u příležitosti a obě mužstva se rozešla do kabin za stavu, který ani v nejmenším nenaznačoval ten konečný.

Ovšem již začátek prostřední dvacetiminutovky naznačil, že s útoky obou mužstev se dá počítat. Nejprve připravil na straně jedné Štraus šanci pro Hrbatého, posléze se na straně druhé tlačil do šance Kutílek. Ještě před polovinou zápasu se dral před jihlavskou klec při signalizované výhodě kapitán hostí Novák, zastaven byl pouze za cenu dalšího faulu a Znojmu se tak naskytla možnost dvouminutové a dvojnásobné početní výhody. V ní si hosté sice několik příležitostí vytvořili, ale ve skórování jim zabránil buď jihlavský Svoboda nebo jejich vlastní nepřesnost v koncovce. Skóre se tak měnilo až ve 30. minutě, když Skála našel v přesilové hře svým pasem hůl Tichého, který umístil kotouč lehkou tečí za záda hostujícího Železného, 2:0. Sled několika rychlých branek za sebou nabídly 34. a 35. minuta. Nejprve se při nepřehledné situaci v domácím brankovišti zorientoval nejlépe znojemský Hadrava a snížil na 2:1. O několik chvil později našel v početní výhodě Pokorný najíždějícího Kolcuna a ten dokázal vyrovnat na 2:2. Domácí však nesklopili hlavy a hned při dalším střídání se podařilo Skálovi procedit kotouč skrze vystřídavšího Kaiseršota a vrátit tak vedení na domácí stranu, 3:2. Poté se do několika slibných příležitostí dostali opět hosté, ale jejich snaha tentokrát žádné ovoce nepřinesla. Až ve 40. minutě se potvrdilo známé nedáš - dostaneš. Jihlavský gólman Svoboda rozehrál na Hrbatého, ten zavezl kotouč do pásma hostí, naservíroval jej lépe postavenému Štrausovi, jenž však nedokázal dopravit kotouč po dobré kličce do branky. Hosté rychle rozehráli a po neúspěšném nájezdu Hadravy doklepl kotouč do sítě domácích znojemský Vlašín, 3:3.

Na poslední část hry budou chtít domácí hráči jistě rychle zapomenout, přestože pro ně nezačala nijak špatně. Hrbatý vyslal přesnou přihrávkou mezi dvěma obránci do brejku Volfa, který se nemýlil a zkušeně poslal kotouč od horní tyče za záda gólmana hostí, 4:3. Bylo to však naposledy, co se domácí dostali do vedení. Ve 48. minutě se v přesilové hře z dorážky radoval po nahození Nováka Pokorný a srovnal stav na 4:4. Ještě před polovinou třetí třetiny by si nikdo netipoval, jakým způsobem se bude utkání dále vyvíjet. Znojemský Purnoch byl totiž vyloučen na 5 minut plus osobní trest do konce utkání za naražení ze zadu a domácím se naskytla možnost hrát v dlouhé početní výhodě. Mezi tři hráče hostí se vrhl v přesilové hře srdnatě Skála, jeho průnik však zastavil hostující Kaiseršot. Po následné potyčce byl však domácí útočník vyloučen na 2 minuty, síly na ledě se srovnaly a začaly se dít věci. Po zaváhání domácího Dvořáka na útočné modré se vydal na zteč jihlavské branky Kolcun a střelou nad padajícího Svobodu se nemýlil, 4:5. V 54. minutě zůstal před domácím gólmanem stát kotouč, ke kterému se nejrychleji dostal znojemský Pokorný a zvýšil na 4:6. Po přesné přesilovkové trefě Týmala z 58. minuty se vedení hostů ještě navýšilo a šance domácích na zvrat v utkání se dostaly již pouze do roviny fantazie, 4:7. Minutu před závěrečnou sirénou přidal ještě hřebíček do jihlavské rakve svou tečí Martínek a uzavřel tak účet zápasu na nelichotivých 4:8. Před posledním hvizdem hlavního sudího dostal ještě domácí Chalupa trest 5 minut plus osobní trest do konce utkání za faul kolenem a po krátké slovní přestřelce se obě mužstva rozešla do kabin.