4:4
(1:2, 3:2, 0:0)

22.08.2004 / Doudy

22.08.2004, Přípravné zápasy juniorů - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Kotlík - Rajnoha, Dvořák, Dršata, Bradáč, Kvasnička, Rosendorfský, Šerý, Kružík - Hrbatý Jan, Vlk, Dolana - Volf, Štraus, Krča - Skála, Rezek, Jeniš - Hřeben, Hrbatý Filip, Cína
4

Hradec Králové

4
Branky Dukly: Vlk 2, Rezek, Štraus.

Průběh utkání

Aktivněji vstoupili do utkání domácí, již ve 4. minutě se před Kožíškem ocitl sám kapitán Dolana, který se po celé utkání prezentoval dobrou bojovnou hrou, ale jeho klička a následné bekhendové zakončení mezi betony hostující gólman vystihl. První úspěšný zásah si tedy připsal v následující minutě Rezek, který dělovkou z pravého kruhu propálil kotouč skrz Kožíškovy chrániče, 1:0. V 11. minutě se však dostali do velkého náporu v přesilové hře hosté. První šanci Erbana zastavil domácí Kotlík, při nájezdu Pišty mu pomohla branková konstrukce. Na přesilovkovou souhru hostů ze 12. minuty byl ale krátký a po přesné přihrávce Pišty neměl Lučan s prázdnou jihlavskou brankou žádné potíže, 1:1. O několik střídání později byl hradecký Luštinec vyloučen na pět minut plus osobní trest do konce utkání za naražení Vlka na hrazení, v oslabení to ale byli hosté, kdo strhl vedení na svou stranu. Akci dva na dva zakončil po nahrávce Pišty přesně Kosina a mohl se tak radovat z jednobrankového náskoku 1:2. V předposlední minutě první třetiny si ještě zvládla obě mužstva vytvořit po šanci. Nejprve musel Kotlík likvidovat skluzem pokus Janouška, na druhé straně se do zakončení natlačil Dolana, ale jeho první střelu Kožíšek kryl a dorážku poslal domácí kapitán pouze do tyče.

V prostřední dvacetiminutovce zahrozili nejprve hosté, Lučan se ocitl po sražené střele sám před Kotlíkem, ale domácímu brankáři se podařilo kotouč zalehnout. Při následujícím střídání přenechal Dolana kotouč Vlkovi, který propálil Kožíška podél vyrážečky, 2:2. Ještě větší důvod k radosti měli domácí ve 28. minutě, kdy opět Dolana zavezl kotouč do pásma hostů, ten poslal před branku a do sítě jej dopravil Štraus, 3:2. Při vyloučení hostujícího Poura se povedlo hostům vyhodit kotouč přes všechny čáry, ten však rychle rozehrál domácí gólman Kotlík, Dolana jej prodloužil na našlápnutého Vlka a ten golfovým úderem zvýšil na 4:2. Ovšem hned po následujícím vhazování se před Kotlíka dostal Pišta, oklamal jej dobrým blafákem a do prázdné klece snížil na 4:3. Vyrovnat dokázal Hradec Králové ještě do druhé sirény, po nedůsledném vyhození domácího Dršaty se do střelecké pozice dostal Nádvorník a nezaváhal, 4:4.

Ve třetí části hry se sice ani jedno z mužstev gólově neprosadilo, šance na obou stranách však k vidění byly. Po závaru v hradeckém brankovišti ze 47. minuty došlo ke zranění hostujícího gólmana Kožíška, který musel být vystřídán Dresslerem. Nádhernou kombinaci předvedlo trio Vlk, Dolana, Hrbatý, jejich akci až „do kuchyně“ však chybělo zakončení. I přesto, že obě mužstva měla v závěru zápasu možnost dvojnásobné početní výhody, další branka nepadla a týmy se rozešly smírně 4:4.