3:1
(2:0, 0:0, 1:1)

23.09.2017 / Vojtěch Drbohlav

23.09.2017 13:00, DHL extraliga juniorů - 6. kolo

BK Mladá Boleslav

Marek – Linhart, Uřidil, Chujac, Šanko, Horský, Mlčoch – Foerster, Kerda, Dvořák, Straka, Tóth, Kalaš, Krejčík, Křížek, J. Jindra, Grim, Pawliczek, Maršoun
3

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Mareš, Rašín, Hrabaň, Krtek, Vála, Havelka – Kadleček, L. Jindra, Adam, Heinrich, Donda, Mejzlík, Slabý, Peschout, Vala
1
Branky a nahrávky: 8. Krejčík (Straka, Pawliczek), 20. Straka (Maršoun), 44. Tóth (Foerster, Dvořák) - 60. L. Jindra (Heinrich). Rozhodčí: Bejček – Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 28:42. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Průběh utkání

Na začátku zápasu viděli diváci šance na obou stranách. Z prvního gólu se však radovali hráči Mladé Boleslavi. Zatímco Jihlava svou první přesilovou hru nevyužila, domácí ano. V mezikruží se dostal k puku Matěj Krejčík a zakončil do protipohybu brankáře.

Bruslařům následně zbývala ještě jedna dvouminutová přesilovka. V ní už se však neprosadili. V posledních minutách první třetiny pak mohli diváci vidět i pokusy Dukly. Jihlavané jeli například dva na jednoho, Aleš Heinrich vybídl na poslední chvíli k zakončení Tomáše Mejzlíka, na něhož už bylo nejspíš pozdě, protože byl značně rozjetý. Krátce před koncem první třetiny přidali Mladoboleslavští ještě jeden gól, když využil prostoru před brankou Patrik Straka, který zakončil nekompromisně za Šťastného záda.

V úvodu druhé třetiny hráli hosté v početní výhodě, ta se jim však moc nepovedla. Naopak Středočeši tu další sehráli slušně, ačkoliv se v ní neprosadili. I dál měli o něco více ze hry hráči Mladé Boleslavi. Jihlavští se několikrát dostali do střeleckých pozic, ale většinou do ne příliš výrazných. Například Dominik Adam několikrát přestřelil Markovu branku.

Uspět mohl ze strany domácích ještě třeba Petr Maršoun, který byl v zápase poměrně aktivní. Ten zavezl kotouč za bránu, odkud jej poslal zpět do mezikruží, jenže žádný z jeho spoluhráčů tam nebyl, a tak skončil kotouč na holi jihlavského hráče. V poslední minutě vystřelil na branku kapitán Dukly Richard Peschout. Jeho ránu však vytěsnil Vlastimil Marek vyrážečkou. Ve druhé třetině tedy nepadl ani jeden gól.

Na počátku třetího dějství hráli Bruslaři další přesilovou hru. V ní se dokázali prosadit. Dvě sekundy před jejího konce se přesně trefil Matěj Tóth. Slovenský útočník zachoval chladnou hlavu a namířil kotouč k pravé tyči.

Jihlava měla problém s výsledkem utkání něco udělat. Přesilové hry se jí nedařily a hosté měli také problém s proměňováním šancí. Zejména asistent kapitána Aleš Heinrich měl značnou smůlu. V závěru zápasu například trefil z poměrné blízkosti břevno. Přesto se alespoň jednou hráči Dukly prosadili a překazili Vlastimilu Markovi čisté konto. Odražený kotouč nasměroval do odkryté branky Lukáš Jindra. Mladá Boleslav však i přesto zvítězila. Jihlavu porazila 3:1.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Opět nám nevyšel začátek, stejně jako v posledních třech zápasech. Ubránili jsme se v oslabení a následně jsme v přesilové hře vstřelili branku na 1:0. Potom se oba týmy zlepšily, ale myslím si, že jsme dnes byli lepším týmem. Možná i ten gólový rozdíl mohl být o něco větší, ale soupeř dobře bránil a bylo velmi těžké prosadit se v předbrankovém prostoru. Musím soupeře pochválit za dobrou obranu. Nás moc těší, že jsme získali tři body a navázali svou hrou na poslední utkání.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Dneska jsme do zápasu vstoupili dobře, měli jsme šance, které jsme nevyužili. Potom náš faul po kterém Boleslav využila přesilovku nás srazil dolů. Ve druhé třetině zase dobrý začátek, ale nedorozumění u mantinelu, které Boleslav potrestala nás znovu srazilo dolů. Ve třetí třetině jsme po nich chtěli chodit i za cenu, že propadneme. Ovšem položil nás další zbytečný faul a gól na 3:0. Ten gól, který jsme dali, už přišel moc pozdě. Jinak Boleslavi gratuluji, hrála velice dobře.