5:5
(2:1, 1:3, 2:1)

03.10.2004 / Doudy

03.10.2004 11:30, Dorostenci - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Nikodým (47. Dršata) - Cakl, Podhorský, Reschowský, Pekárek, Hobza, Novák - Dzurik, Holub, Dolana - Komůrka, Man, Vopálka - Cejpek, Březina, Koreš
5

HK MD Šumperk

Hudeček - Dokoupil, Šedina, Rotrekl, Hanzalík, Žákovčík, Rulíšek - Pekr, Matějka, Malý - Sigmund, Ristovský, Janků - Schwarz, Matěj, Vondra - Hnátek, Šulc, Vostrý
5
Branky: 1. Komůrka (Man), 6. Reschowský (Komůrka), 40. Březina (Koreš), 46. Dolana (Vopálka), 48. Cejpek - 1. Pekr (Matějka), 24. Malý (Hanzalík), 38. Pekr, 39. Hanzalík (Pekr), 47. Pekr (Malý). Rozhodčí: Ivičičová - Jonáš, Musílek. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65.

Průběh utkání

Hned v úvodní minutě zápasu si obě mužstva vyzkoušela, jak se dá překonat gólman soupeře. Po vhazování v 16. vteřině poslal Matějka kotouč Pekrovi, který překonal nerozchytaného Nikodýma v jihlavské brance, 0:1. V 33. sekundě dokázal bleskově kontrovat Komůrka, který vybruslil z rohu kluziště a poslal puk pod horní Hudečkovu tyč, 1:1. I nadále se pokračovalo ve střeleckém duchu, pokus z Brna zapůjčeného Reschowského dostal Jihlavany v 6. minutě do vedení, 2:1. Srovnat mohl o několik okamžiků později šumperský Matějka, ovšem špatnou rozehrávku Mana potrestat nedokázal. Zbytek úvodní dvacetiminutovky útočné nadšení poněkud opadlo a mladí hráči Dukly tak odcházeli do kabin s vědomím těsného vedení.

foto: hcdukla.cz
Utkání ligy dorostu řídila jako hlavní Ivičičová.

Na gólovou šňůru z prvního dějství navázal v přesilové hře ze 24. minuty Malý, který vyslal od modré přímou střelu na Nikodýma a ten lovil kotouč ze své sítě podruhé, 2:2. Poté byl na Horáckém zimním stadionu klid před bouří, kterou si hosté schovali na 38., respektive 39. minutu. Šumperský kapitán Pekr nejprve trefil tyč, poté sebral rozehrávajícímu Vopálkovi kotouč z hole a napodruhé poslal hosty do vedení, 2:3. Rychle mohl srovnat stav Man, ale jeho pokus vytěsnil mimo tyče svým levým ramenem Hudeček. Udeřilo tedy znovu na straně druhé, když Hanzalíka uvolnil Pekr a šumperští se dostali do dvougólového trháku, 2:4. Zlepšit jihlavské naděje na body se ještě podařilo Březinovi 5 sekund před koncem druhého dějství, po dobré práci Koreše poslal kotouč za brankovou čáru klece hostí, 3:4.

foto: hcdukla.cz
JIhlavští dorostenci právě vstřelili branku..

Brzy po nástupu do poslední části hry se podařilo domácím zásluhou bojovného Dolany srovnat. Ten totiž dokázal vybojovat kotouč za šumperskou brankou a kolem pravé tyče jej dostal za Hudečkova záda, 4:4. Ovšem čáru přes jihlavský rozpočet udělal hned v následujícím střídání opět Pekr, který si vychutnal bránícího Vopálka a střelou pod pravý Nikodýmův beton zkompletoval svůj dnešní hat-trick, kterým podtrhl parádní výkon v utkání, 4:5. Na to zareagovala střídačka Dukly gólmanskou rošádou, do brankoviště se postavil mladý Dršata, které po zbytek utkání příliš práce neměl. Byli to totiž právě domácí, kteří převzali otěže zápasu pevně do svých rukou. Brzy se jim povedlo vyrovnat poté, co Cejpek dostal kotouč do mlýnice před šumperskou brankou a ten se dostal záhadným odrazem až do svatyně hostí, 5:5. Ani šance Dzurika, Komůrky či Mana se již mezi Hudečkovy tyče nevešly a obě mužstva si nechávají z utkání po jednom bodu.

foto: hcdukla.cz
Jedna z mnoha útočných akcí mladé Dukly.