2:6
(0:0, 1:2, 1:4)

15.08.2004 / Doudy

15.08.2004, Přípravné zápasy juniorů - 11. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Rajnoha, Dvořák, Chalupa, Šerý, Hřeben, Kvasnička - Volf, Rezek, Hrbatý Jan - Dolana, Vlk, Tichý - Skála, Štraus, Krča - Hrbatý Filip, Cina, Cirhan
2

HK Nitra

6
Branky Dukly: Krča, Dolana

Průběh utkání

V první třetině začaly oba celky spíše opatrněji, ve 4. minutě se však jako blesk z čistého nebe dostal do brejku Dolana, hostující Bizoň si s jeho šancí ale poradil. Na druhé straně se ke střele prosadil po souboji jeden na jednoho Civaň, ale i domácí Řehoř byl pozorný. Při hře ve čtyřech na obou stranách se povedlo domácím uzamknout soupeře v jeho obranném pásmu, ale kýžené branky se jim dosáhnout nepodařilo. Na druhé straně zahrozil rychlým brejkem Karšav, ale svou mušku neseřídil přesně. Obranu Nitry vyvedl poté z klidu svým únikem Štraus, ale ani on neměl v koncovce potřebné štěstí.

Hned v úvodu prostřední dvacetiminutovky měli domácí výhodu dvou mužů v poli, ale ani přes snahu Rezka s Volfem se skóre na světelné tabuli neměnilo. Posléze se domácí Řehoř ukázal v dobrém světle při nájezdu Vargy, na střelu Rumpela z prostoru mezi kruhy již však zareagovat nestačil, 0:1. Hned nato vybídl ke skórování Jvezia Civaně, který dokázal poslat kotouč za Řehořova záda podruhé, 0:2. Ve 29. minutě se domácím naskytla podruhé v utkání příležitost hrát v pěti proti třem, ale tato přesilová hra nepřinesla nic zajímavějšího než střelu Volfa z mezikruží. Jihlavští mladíci se tak mohli radovat až po střele Rajnohy, do níž vložil svou hůl Krča a usměrnil kotouč za záda Bizoně, 1:2. Ještě před odchodem do kabin se stačil blýsknout pohotovým semaforem domácí Řehoř proti prudké střele Hudraščika.

Poslední část hry začala krásnou individuální akcí Dolany, který si vyměnil po dvou úspěšných kličkách kotouč s Tichým a zavěsil pod horní tyč Bizoňovy klece, 2:2. Hned při dalším střídání však došlo k nedorozumění mezi domácími obránci a na Řehoře najížděli dva osamocení útočníci soupeře, domácí muž s maskou se však dokázal bleskurychle přemístit a vyrazit Lančabičovu střelu. Ten samý hráč na něj najížděl opět sám ve 45. minutě a opět vyšel jihlavský gólman z tohoto duelu úspěšně, s dorážkou dojíždějícího Káši ale již nic nemohl dělat, 2:3. O dvě minuty později se před ním ocitl znovu osamocený Hudraščik, který jej oklamal kličkou, nejprve nastřelil do prázdné branky tyč, vzápětí však vrátil kotouč za brankovou čáru, 2:4. Tváří v tvář Řehořovi se ocitl také Molnár, ale proti němu dokázal brankář Dukly své kvality. V 53. minutě byli nitranští hráči poslání opět do třech, domácí lodivod Havel vyzkoušel dokonce i hru bez brankáře. Dvojnásobná početní výhoda však k úspěchu nevedla, naopak fauloval domácí Vlk a jihlavští nadále pokračovali ve čtyřech proti třem. Po neúspěšné přesilové hře udeřilo na straně druhé, kde dokázal Molnár najít místo nad Řehořovou lapačkou a zvýšit na 2:5. V 59. minutě ztratil v oslabení ve vlastním pásmu kotouč domácí zadák Kvasnička a po ráně Bystrického vedla Nitra již 2:6. O sedmý gól se ještě pokoušel o několik vteřin později v nájezdu Molnár, ale další úspěšný zásah Řehoř hostům nedovolil.