1:4
(0:0, 0:1, 1:3)

Dukla nestačila na rozjetý Mountfield, kterému podlehla 1:4

20.12.2021 / Andrea Nováková

Podruhé v sezoně už Dukla na Mountfield nevyzrála. Gól přišel až ve 24. minutě z hole hradeckého Matěje Beneše, který otevřel skóre zápasu. Hradec odskočil na rozdíl dvou branek, když se za hosty opět prosadil Matěj Beneš, pro kterého to byl dvoubrankový večer. Až v 54. minutě se podařilo vsítit branku i domácí Dukle, když hezkou trefou pod víko skóroval jediný střelec domácích Josef Vyvial. Další dva góly Hradce padly do odkryté branky domácích, když Dukla hrála bez gólmana.
20.12.2021 18:00, DHL Extraliga juniorů - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Chvátal, Šabatka, Matějíček, Kerber, Sapík (A), Vovsík, Zeman – Báťa, Menšík (A), Rauš – Čermák, Doležal, Vyvial (C) – Nevšímal, Zdarsa, Peš – Melenovský
1

Mountfield HK

Tichý – Naar (A), Perička, Havlíček, Boukal, Pelda, Červenka – Lang, Šedivý (A), Šimek – Pilný, Kašpar (C), Matěj Beneš – Budina, Michal Beneš, Pajer – Idžan, Janda
4
Branky a nahrávky: 54. Vyvial (Menšík) – 24. Matěj Beneš (Pelda, Šedivý), 42. Matěj Beneš (Budina, Kašpar), 60. Šedivý (Tichý, Perička), 60. Boukal (Šedivý, Kašpar). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček – Rampír, Roupec. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Střely na branku: 30:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Průběh utkání

Hradec vstoupil do první třetiny aktivně a hned z kraje otestoval Filipa Maláče v jihlavské brance. Jinak se hrál vyrovnaný hokej na obou stranách. Ke konci první části převzala otěže zápasu Dukla, která si vytvořila několik šancí a prověřila hradeckého gólmana Jakuba Tichého. Tato třetina se nesla ve znamení disciplinovanosti, protože ani jeden tým nebyl vyloučen. K vidění nebyl žádný gól a tak se šlo do druhé části za stavu 0:0.

Hned čtvrtá minuta a první gól zápasu a to na straně Hradce Králové, kdy se prosadil Matěj Beneš, který se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a překonal Maláče. V 29. minutě přišlo první vyloučení na straně domácích, ale tato přesilovka Hradce trvala pouhých 16 vteřin, protože byl za podrážení vyloučen Naar. Při hře čtyři na čtyři měl největší šanci Zeman, kterému se po přihrávce Čermáka nepodařilo puk tečovat přesně za záda Jakuba Tichého. Hradec měl k dispozici ještě další přesilovou hru. V této přesilovce se Mountfield usadil v útočném pásmu a hezkými kombinacemi se dostával až k Málačovi, ale ten střelám hradeckých odolával.

V čase 41:02 byl vyloučen na straně Jihlavy Sapík. O 18 sekund později na toto oslabení Jihlavy odpověděl hradecký Matěj Beneš a navýšil vedení svého týmu na 2:0. Dukla se snažila se zápasem něco udělat a dát kontaktní branku. Velkou příležitost na snížení měl Patrik Čermák, kterému puk zpoza branky přihrál Adam Rauš. Ke smůle domácích sjel Čermákovi puk z hole a on minul poloodkrytou bránu. Snížení přišlo až v čase 53:19, když se přesnou trefou pod víko trefil Josef Vyvial. Jihlava si vzápětí zahrála přesilovou hru, ta však vyrovnání nepřinesla. Domácí ještě zkusili hru bez brankáře, ale ta se jim nevyplatila a do prázdné brány dostali dva góly. Nejprve v čase 59:21 z hole Daniela Šedivého a pak pouhé dvě vteřiny před koncem se trefil Jan Boukal, který upravil na konečných 4:1 pro hosty z Hradce Králové.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Dá se říct, že to byl vyrovnaný zápas, kromě toho, že my jsme si neodpustili několik zásadních chyb, které nás stály zápas. Když jsem frajerům říkal ve chvílích, když jsme dokázali vyhrávat, že se nás štěstí dlouho držet nebude. Občas jsme hráli bohorovně, občas jsme vytvářeli nezodpovědné situace v obraně a dařilo se nám ještě obracet zápasy a dařilo se vyhrávat. V tu chvíli už jsem z toho šťastný nebyl, protože ten obrázek nebyl takový, abychom se mohli plácat po ramenou, že vyhráváme. A teď ve chvílí, kdy nejsme schopní jít do vedení, nejsme schopní si vytvořit šance. Nejsme na tom tak dobře, abychom byli schopní zápas odehrát bez chyby vzadu a dotáhnout to do vítězného konce. V tomto stádiu už taháme kočku za ocas. Nezbývá nic jiného než pokračovat ve zvýšeném soustředění na kvalitní práci v tréninku. Jeden vedle druhého si musíme sáhnout do svědomí a každý ke svému pracovnímu nasazení trochu přidat, abychom společnými silami se z toho vylízali.

Martin Vágner (Mountfield HK): Myslím si, že jsme měli dobrý vstup do utkání. Potom přišlo polevení z naší strany a soupeře jsme dostali trochu na koně. Závěr nám vyšel. Kluci hráli obětavě a jsme rádi, že poslední zápas v tomto roce jsme dotáhli do vítězného konce.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie