3:2p
(0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Dukla napočtvrté dokázala skolit Litoměřice

13.02.2023 / Natálie Poláčková

Dukla v Jindřichově Hradci nastoupila již do čtvrtého utkání proti Litoměřicím. Skóre otevřel ve 25. minutě Dundáček, o pouhou minutu a půl později srovnal hostující útočník. Další branky padaly až ve třetí třetině, ve 44. minutě se dostali do vedení hosté. Dukla však dokázala o pět minut později srovnat zásluhou Brože. Zápas dospěl až do prodloužení. Zde 27 vteřin po začátku vsítil rozhodující branku Jiří Fronk. Utkání tak skončilo lépe pro Duklu - 3:2.
13.02.2023 17:30, Chance Liga - 46. kolo

HC Dukla Jihlava

Neužil – Dundáček, Dvořák, Kolář, Vala, Bilčík, Chvátal – Harkabus, Miškář, Karabáček – Cachnín, Menšík, Chlubna – Pořízek, Handl, Fronk – Meluzín, Juda, Brož
3

HC Stadion Litoměřice

Běhula – Jebavý, Hampl, Němec, Výtisk, Holý, Šedivý, Kroupa, Černohorský – Procházka, Kuťák, Senčák – Válek, Jícha, Guman – Cikhart, Vitouch, Slavíček – Pártl
2
Branky a nahrávky: 35. Dundáček (Handl, Fronk) 49. Brož (Miškář, Bilčík), 61. Fronk (Miškář) - 27. Procházka (Kuťák, Guman), 44. Šedivý (Procházka, Válek). Rozhodčí: Kostourek, Jaroš – Zídek, Polák. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 503. Střely na branku: 39:29. Zblokované střely: 6:10. Vhazování: 34:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Zpočátku třetiny rozhodčí vylučovali na obou stranách, při hře čtyři na čtyři se do pořádné šance ale nedostal ani jeden z celků. Na puku se častěji držela Dukla až do vyloučení Judy. To dalo Litoměřicím šanci na akci, nakonec se jim pořádně nepovedlo dostat ke střele. I když nadále patřil puk více jihlavskému celku, tak se oba celky stále snažily dotlačit puk za brankovou čáru.

Největší šanci první třetiny měl v osmnácté minutě Menšík poté, co se pokoušel zakončit bekhendem. Jeho střela skončila vyhozením a k puku se dostal Guman, jemu ve střele zabránil právě Menšík. Ke konci třetiny dostali hosté ještě nabídku přesilovky, kterou ale nevyužili.

Druhá perioda znovu přinesla brzké vyloučení, tentokrát pouze na straně Litoměřic. Poté co se Dukla dostala do šance, kterou nevyužila se vrátil Cikrhart na led. O pouhých pět vteřin později se Jihlava radovala ze vsítěné branky. Filip Dundáček sebral puk v útočném pásmu a od modré vystřelil, puk proklouzl mezi betony.

Radost domácích ale netrvala příliš dlouho, pouze minutu a půl na to se dostal odražený kotouč na Ondřeje Procházku, který byl volný před bránou. Chvíli na to přišly dvě přesilovky pro Litoměřice, ani jednu z nich nedokázal hostující celek využít. Ve 39. minutě byl vyloučený Válek, díky tomu se dostal Menšík do šance, nakonec trefil místo horního růžku tyč.

Stejně jako v předchozích částích zápasu přišlo rychlé vyloučení Dundáčka, tentokrát už ho dokázali Litoměřice využít. Střelec první branky přihrál na druhý kruh Jakubu Šedivému, ten bez zaváhání vypálil po zemi. Litoměřice mohly navýšit své vedení při početní výhodě po vyloučení Valy. Hosté se sice drželi v útoku, ale nevystřelili.

Vala se vrátil na led a Dukla se o chvíli později mohla radovat ze srovnávací akce Vítězslava Brože. Jihlavský útočník z kombinace s Miškářem trefil bránu. Ani jeden z celků se následně nedostával do větších akcí a zápas tak muselo rozhodnout až prodloužení.

Úvodní buly prodloužení ovládli hosté. Do akce se dostal Kuťák, který vypálil z kruhu, Neužil jeho střelu pokryl betonem. Vyhrané buly dostalo Duklu do přečíslení dva na jednoho. Miškář přihrál na druhou stranu Jiřímu Fronkovi. Jihlavský útočník díky přihrávce před bránu v jízdě prostřelil Běhulu.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): V první třetině na nás bylo trošku vidět, že jsme hráli po delší době, vlastně po té repre pauze. Litoměřice už před dvěma dny hrály, takže v tom možná měly trochu výhodu, ale když jsme se dostali do toho vedení, tak jsme bohužel rychle inkasovali. Ten zápas docela ovlivnily vyloučení, kdy jsme tak udělali spoustu zbytečných faulů. Jednu přesilovku soupeř využil, ale důležité bylo, že jsme vyrovnali. Škoda toho samostatného úniku minutu před koncem. Mohlo být ještě trochu veseleji, ale samozřejmě jsme za ty dva body rádi.

Radim Skuhrovec (HC Stadion Litoměřice): Byl to velmi vyrovnaný zápas. My jsme ale za bod spokojeni, s ohledem na tu sestavu, ve které jsme tady nastoupili.