2:3
(1:2, 0:1, 1:0)

Dorostu chyběl k výhře kousek. Ve druhém kole ELD padl s Porubou

09.09.2023 / Natálie Poláčková

Druhé kolo ELD odehráli dorostenci na domácím ledě proti Porubě. V jedenácté minutě poslal Duklu do vedení Petr Hospodka, jenže ke konci třetiny se podařilo Porubě vstřelit dvě branky za pouhých 22 vteřin. Ve druhé části ještě navýšili hosté svoje vedení. V průběhu poslední třetiny měla Dukla hodně vyloučených hráčů a i to mohlo vést k tomu, že se prosadila pouze jednou. Utkání tak skončilo prohrou domácího celku - 2:3.
09.09.2023 15:15, Extraliga dorostu - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Zmrhal, Tramba, Holas, Tomica, Pešl, Slavíček, Podroužek – Katolický, Kytka, Hospodka – Lukáš, Grabowski, Koníř – Nejedlý, Chvátal, Adamec
2

HC RT TORAX Poruba

Láryš – Dragon, Stasjuk, Kozák, Michalík, Planka, Šíma, Korbel – Žídek, Kubečka, Bobok – Janák, Vehovský, Skorokhod – Indrst, Václavek, Stryczek – Ostřížek, Ignatěnko, Foltýn
3
Branky a nahrávky: 11. Hospodka (Adamec, Lukáš), 47. Kytka (Chvátal) – 17. Bobok (Janák), 18. Ostřížek (Stryczek, Stasjuk), 26. Janák (Bobok, Korbel). Rozhodčí: Hort – Tichý, Štěrba. Vyloučení: 8:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 41:36. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.

Průběh utkání

Zpočátku zápasu na tom byla lépe Dukla, která se dostávala do útoku již od první minuty. Vše vyústilo dokonce v branku domácího celku, v jedenácté minutě poslal Jihlavu do vedení Petr Hospodka, který se dostal do samostatné akce a kličkou překonal hostujícího brankáře.

Na hostech bylo vidět, že chtějí chod zápasu srovnat, což se jim také v čase 16:44 podařilo. Chybná rozehrávka jednoho z domácích hráčů poskytla kotouč Tomáši Bobokovi, který s pukem ujel sám na gólmana. Pouze 22 vteřin na to už Poruba vedla 2:1. Stryczek vystřelil, ale jeho pokus se odrazil pouze do mezikruží. Kotouč si zde našel Jan Ostřížek, který bez jakéhokoliv problémů trefil odkrytou klec.

Zpočátku druhé části si hosté sice vyzkoušeli početní výhodou, ale využít jí nedokázali. Branka padla až pár minut na to, když se k dorážce střely v předbrankovém prostoru dostal Viktor Janák. Dukla se snažila tlačit dopředu, ale nedařilo se jí to. Naopak hosté měly několik dalších šancí a dvě přesilovky.

Dukle se ve 47. minutě povedlo vstřelit kontaktní branku. Nejedlý poslal puk na Chvátala, ale ten byl sražený k zemi. Kotouč si našel Daniel Kytka, který ho dostal za Láryšova záda. To domácí celek nebudilo a snažil se srovnat o to více. Hodně jim v tom ale zabránilo několik oslabení. Od 47. minuty totiž dostala Dukla celkem deset trestných minut.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Celkem slušný vstup do zápasu, ale bohužel dvě ztráty na útočné modré čáře a soupeř utkání otočí. Opět jsme přestali hrát, nebruslili jsme a stálo nás to utkání. Ve třetí třetině jsme se nadechovali k obratu, jen vždycky nás přibrzdilo oslabení.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie