5:1
(3:0, 0:1, 2:0)

Skvělý výkon na domácím ledě dovedl dorost k páté výhře v řadě

23.10.2023 / Natálie Poláčková

Dorostenci si připsali již pátou výhru v řadě. To se jim povedlo na domácím ledě, kde nastoupili proti Olomouci. Již ve dvanácté minutě vedla Dukla 3:0, ačkoliv se hostům povedlo jednou skórovat, tak Štěbetáka už znovu neprostřelili. Domácí ještě navýšili své vedení o dvě branky a zvítězili - 5:1. Dvěma góly k této výhře přispěl útočník Šimon Katolický.
23.10.2023 18:00, Extraliga dorostu - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Slavíček, Zmrhal, Verbeshchuk, Podroužek, Tomica, Holas – Katolický, Adamec, Ratushniak – Chvátal, Nejedlý, Koníř – Grabowski, Lukáš, Kouba – Hospodka, Kytka
5

HC Olomouc

Žbánek – Hubáček, Holéczy, Přidal, Vaněk, Holaň, Černý, Dušák – Prokop, Harásek, Koryčanský – Navrátil, Sekanina, Krásny – Balog, Minář, Brym – Vogl
1
Branky a nahrávky: 4. Ratushniak (Adamec, Katolický), 6. Katolický (Nejedlý, Ratushniak), 12. Katolický (Koníř), 48. Koníř (Adamec, Nejedlý), 59. Adamec (Zmrhal, Katolický) – 24. Minář (Balog). Rozhodčí: Honza – Tichý, Trávník. Vyloučení: 5:5, navíc Černý (OLO) 5 + do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 88. Střely na branku: 46:21. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Průběh utkání

Celé utkání započal lépe domácí celek, který se v čase 3:03 dostal zásluhou Artema Ratushniaka do vedení. Jihlavský útočník dokázal z předbrankového prostoru nadvakrát protlačit kotouč za záda Žbánka. Trvalo necelé dvě minuty a Dukla znovu udeřila. Tentokrát z pravého kruhu rychlou střelu zaskočil hostujícího gólmana #24 Šimon Katolický. O něco později dostali šanci na branku i hosté, ale Holéczy nedokázal pořádně zakončit.

Přišlo vyloučení Adamce a zároveň tak šance Olomouce. Opak byl ale pravdou. Koníř ve vlastním obranném pásmu dostal puk na svou hokejku a ujel do kombinace se Šimonem Katolickým. Právě on si připsal druhou branku střelou nad ležícího Žbánka. O chvíli později byl vyloučený další hráč Jihlavy a hosté měli něco málo přes minutu početní výhody pět na tři. I přes to se ale Olomouc nedokázala dostat do větší akce, které by musel Štěbeták čelit.

Druhou část zahájili vyloučením hosté, jihlavský celek však početní výhody nevyužil. Již v plném počtu se Olomouci podařilo skórovat ve 24. minutě. Petr Minář se probojoval před bránu a bekhendem překonal Štěbetáka. V průběhu několika minut přišlo po jednom vyloučení na každé straně. Přičemž ani jeden z celků přesilovkovou bránu nevsítil. Největší šanci druhé části měli domácí, když se dostali do přečíslení tři na jednoho. Žbánek však svým skvělým zákrokem lapačkou zabránil dalšímu jihlavskému gólu.

Ve 43. minutě se faulem do oblasti hlavy a krku provinil hostující Černý, ten dostal trest 5 minut + do konce utkání. Dvě minuty z toho dokonce hráli domácí přesilovku pět na tři, tu sice nevyužili, ale ke konci trestu Černého přeci jen skórovali. Dominik Koníř se ocitl před gólmanem nehlídaný a puk do klece dorazil. Pár minut na to mohl svůj hattrick zkompletovat Šimon Katolický, ale z levého kruhu nedokázal dostat puk za brankovou čáru.

Vyloučení se olomoučtí hráči nevyhli ani v dalším průběhu třetiny. Početní výhody od začátku 55. minuty domácí sice nevyužili, ale té od času 57:40 už ano. Ránu Zmrhala vyrazil Žbánek před sebe, kde se k dorážce dostal útočník Štěpán Adamec. Doklepl kotouč do klece ze vzduchu, vstřelil tak pátý a závěrečný gól Dukly.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Podařil se nám vstup do utkání. A od toho se utkání odvíjelo, i když jsme v určitých fázích v utkání neplnili co jsme chtěli, tak jsme utkání kontrolovali. Jsme moc rádi za další výhru.