4:2
(2:0, 1:1, 1:1)

Junioři po dvou porážkách zabrali a skolili Pardubice

02.09.2023 / Natálie Poláčková

Jihlavští junioři se chtěli po dvou vysokých porážkách vrátit na vítěznou vlnu a to se jim proti Pardubicím podařilo. Ve druhé minutě se totiž trefil Ilarion Kuprijanov a za chvíli na něj navázal Maxim Burkov. Branka Roberta Váni ze 35. minuty nakonec byla vítěznou. Pardubice sice na konci druhé části snížili, ale tříbrankový náskok vrátil Dukle v závěru zápasu Rostislav Nosek. Hosté se už zmohli jen na jedno snížení a Jihlava tak vyhrála 4:2.
02.09.2023 12:00, DHL Extraliga juniorů - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Vejmelka – Číhal, Jeletz, Topol, Šabatka, Vovsik, Ludvík, Vandas – Niederhafner, Jo. Jungwirth, Klapica, Kuprijanov, Váňa, Já. Jungwirth, Coufal, Valach, Burkov, Báťa, Modl, Nosek
4

HC Dynamo Pardubice

Vilém - Červenka, Šmerda, Koudelka, Kubánek, Rájek, Švec, Hebek – Burda, Fiala, Kubíček, Yevtiekhov, Gromadzki, Tomas, Pavlata, Kalužík, Dostál, Helikar, Pilař, Jaša
2
Branky a nahrávky: 2. Kuprijanov (Burkov, Jo. Jungwirth), 10. Burkov (Kuprijanov, Vandas), 35. Váňa (Ludvík), 57. Nosek – 39. Hebek (Kalužík), 59. Fiala (Kalužík, Švec). Rozhodčí: Svobodová, Jechoutek – Kotlík, Jurak. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:1. Diváci: 58. Střely na branku: 47:37. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.

Průběh utkání

Začátek zápasu patřil jednoznačně Dukle, která se na začátku druhé minuty dostala do vedení. Domácí se pustili do protiakce od své branky, ještě v obranném pásmu dostal kotouč Ilarion Kuprijanov, který si dobruslil až před brankáře a rukama zamíchal puk až za záda Viléma. Přišly dvě vyloučení Dukly, ale hostům se nepodařilo využít minutu a půl hry pět na tři. To domácí o několik minut později potrestali svou druhou brankou. Kuprijanov poslal puk za sebe, kde ho získal Maxim Burkov, ten už neměl problém dostat kotouč za ležícího brankáře.

Do konce první části už se ani jeden z celků nedostal do větší akce. Ta přišla až na začátku druhé třetiny, kdy se v mezikruží dostal ke střele Gromadzki. Vejmelka však stihl za včas reagovat betonem. Následovalo jihlavské vyloučení, ale ani tentokrát ho nedokázaly Pardubice proměnit. O několik minut později se do šance dostal znovu Gromadzki, ale tentokrát trefoval pouze Vejmelkovo tělo. Dukla se dostala do tříbrankového vedení poté, co před brankou tečoval Robert Váňa střelu Ludvíka.

Hosté přečkali oslabení vcelku v klidu, pak se dostali do úniku ze kterého padl gól. Kalužík poslal puk na střed modré čáry, kde zrovna přijížděl Tomáš Hebek, který dostal puk pod Vejmelku. Během prvních pěti minut třetí části měla Dukla hned dva vyloučené hráče, ale ani tentokrát využilo Dynamo přesilovku. Další branka padla v 57. minutě z hole Rostislava Noska, ten získal puk u své střídačky a dosprintoval s ním až ke kruhu odkud i vystřelil. Hosté se snažili o další branku, nakonec se jim to povedlo během přesilovky pět na tři. Několik nepřesných přihrávek Dynama nakonec vyústilo ve střelu Adama Fialy, který stál těsně vedle branky.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (Dukla Jihlava): Do zápasu jsme chtěli vstoupit a celý jej odehrát tak, že tomu všichni dáme 100 procent. Po každém střídání, po každé třetině a ve finále po zápase se budeme moci ohlédnout a budeme mít čistý svědomí, že jsme tomu nemohli dát více bez ohlednu na výsledek. Kluci od začátku přesně plnili náš plán. Poté, co se nám podařilo vstřelit dvě branky, tak jsme zápas na tenhle rozdíl drželi až do konce, přestože jsme měli zbytečně moc vyloučených. Zápas jsme zvládli maximální obětavostí a stoprocentním výkonem všech hráčů.