2:4
(1:1, 0:1, 1:2)

Kometa rozhodla o své výhře při nerovnovážném počtu hráčů

28.10.2023 / Tomáš Lysý

V sobotu 28. října odehráli junioři Dukly svůj duel proti Kometě v Moravských Budějovicích. Jihlavské mladíky poslal do vedení Ilarion Kuprijanov. Hosté však do konce úvodní třetiny srovnali krok. Na začátku poslední části vedli Brňané již o dvě branky. Domácí dostal zpátky do hry ve 45. minutě Cyril Valach. Dukla se hnala za vyrovnáním, zkusila i hru bez gólmana, což ale nevyšlo. Jihlava podlehla svému soupeři 2:4.
28.10.2023 12:00, DHL Extraliga juniorů - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Vejmelka – Číhal (A), Jeletz, Vovsík (C), Mrtka, Topol, Vandas, Löffler – Coufal, Kuprijanov, Burkov – Rauš, Modl, Bulík – Nosek, Váňa, Klapica – Šabatka (A), Niederhafner, Valach
2

HC Kometa Brno

Ondráček – Bůžek, Ulbricht (A), Zubíček, Svoboda, Jurný, Kuswito, Pospíšil – Bárta, Otava (C), Boltvan (A) – Rakus, Ekrt, Mots – Chludil, Habermann, Veselský – Antony, Halačka, Pavlík
4
Branky a nahrávky: 13. Kuprijanov (Coufal, Burkov), 45. Valach (Mrtka, Niederhafner) – 17. Otava (Svoboda, Bárta), 34. Bárta, 42. Svoboda (Rakus, Ekrt), 59. Boltvan (Otava, Svoboda). Rozhodčí: Skopal, Čuňočka – Roischel, Landsmann. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 147. Střely na branku: 40:31. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.

Průběh utkání

Jihlavští junioři nastoupili do zápasu bez produktivního Jonáše Jungwirtha ze skvěle hrající první lajny s Burkovem a Kuprijanovem, ale Duklu to na začátku zápasu vůbec nepoznamenalo. Na konci 13. minuty si totiž Ilarion Kuprijanov vyměnil puk s Coufalem a poslal Duklu do vedení. Jenže Kometa vzápětí srovnala v přesilové hře, když Roman Otava tečoval střelu Svobody od modré. Více se toho již v první třetině nestalo, proto se šlo do kabin za nerozhodného stavu - 1:1.

Souboj čtvrtého týmu tabulky s prvním, jenž mají mezi sebou malý bodový odstup, byl ve prospěch hostů otočen ve druhé třetině. Kometa využila větší aktivitu a i když hrála dvě oslabení, dokázala se prosadit. Ve druhé přesilovce Dukly této části totiž zakončil Denis Bárta situaci dva na jednoho a Vejmelku dokázal z levého kruhu překonat - 1:2.

Ještě lépe se Kometě dýchalo na začátku třetí třetiny. Denis Svoboda se na modré pořádně opřel do kotouče a přes blokujícího hráče Dukly a přes provoz před branou se puk dostal do sítě. Jihlava ale záhy snížila. Cyril Valach zkusil také střelu od modré a i jeho projektil byl úspěšný. Jihlavští hokejisté se tak záhy hnali za vyrovnáním, ale nepomohla jim k tomu ani další přesilová hra. V závěru zápasu zkusila Dukla odvolat brankáře, nicméně tento risk jí nevyšel a Adam Boltvan zamířil od modré čáry do volné branky - 2:4.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Zápas jsme neodehráli na nejvyšším levelu a ani jsme do něj takto nevstoupili. Poprvé jsme letos hráli v Moravských Budějovicích a něco nám chybělo. Výsledek odpovídá a v tomto utkání jsme si body nezasloužili.