3:1
(1:1, 0:0, 2:0)

Závěr třetí třetiny rozhodl. Junioři jedou z Vítkovic s prázdnou

02.11.2023 / Vít Trubička

Zprvu dobře rozehrané utkání v podání jihlavských juniorů na ledě Vítkovic. Už v první minutě poslal Duklu do vedení Ilarion Kuprijanov. Přesto se domácímu týmu povedlo vyrovnat a v posledních šesti minutách také strhnout výhru na svou stranu. Jihlavští tak tentokrát v Ostravě na bodový zisk nedosáhli.
02.11.2023 17:00, DHL Extraliga juniorů - 21. kolo

HC Vítkovice Ridera

Smolka – Chaloupka, Bialy (A), Prčík, Kalandra, Puchala (C), Glos, Man – Slusarczyk, Přibyl, Vehovský (A) – Tobola, Štiak, Chlán – Žídek, Hanák, Milata – Muroň, Zapletal, Saxa
3

HC Dukla Jihlava

Vejmelka – Číhal (A), Jeletz, Vovsík (C), Löffler, Topol, Vandas, Ludvík – Jonáš Jungwirth (A), Kuprijanov, Burkov – Rauš, Modl, Coufal – Nosek, Váňa, Klapica – Šabatka, Niederhafner, Valach
1
Branky a nahrávky: 8. Milata (Žídek, Man), 54. Přibyl (Bialy, Žídek), 57. Žídek (Hanák, Chaloupka) – 1. Kuprijanov (Jonáš Jungwirth). Rozhodčí: Mrkva, Koziol - Gančařík, Konvička. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 46. Střely na branku: 39:33. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Průběh utkání

Úvod zápasu vyšel jihlavským juniorům víc než dobře. Už v čase 0:42 se ujali vedení, když Ilarion Kuprijanov dokázal z protiútoku Dukly zamířit přesně k pravé tyči vítkovické branky. Hra následně byla na obou stranách poměrně aktivní, střelecky se ale zadařilo domácímu týmu.

A konkrétně Martinu Milatovi, kterému propadl kotouč za Vejmelkova záda po několika odraženích kotouče od betonů strážce jihlavské svatyně. Po zbytek třetiny už ale žádná zajímavější střelecká příležitost k vidění nebyla, spíše došlo k mírné gradaci hry a častějším vyloučením. Skóre se již také nezměnilo. Po první periodě odcházely oba celky do kabin za smírného stavu 1:1.

Do druhé třetiny vlétli lépe Vítkovičtí, kteří už od jejího počátku obsadili pozice v útočném pásmu. Vejmelka se ale vzadu statečně činil, čímž se Dukla mohla odhodlat do útoku. Blízko vstřelení branky byli Kuprijanov s Jungwirthem, avšak druhý zmiňovaný před odkrytou brankou netrefil kotouč dle představ. Hra se pak nadále přenášela od jedné branky k druhé, leč gól už nepadl a i po prostřední periodě svítil prozatímní stav 1:1.

Zkraje závěrečné periody museli jihlavští junioři přežít hned dvojnásobné oslabení. To se jim ale povedlo bez úhony. Stejně tak ale přišlo několik vyloučení i na straně Vítkovic. Poměrně dlouho se ale dařilo oběma držet vyrovnaný stav.

Zlom přišel až v 54. minutě, kdy se Matěji Přibylovi povedlo z mezikruží propálit kotouč skrz betony gólmana Vejmelky a poslal tak Vítkovice do vedení. To ještě v čase 56:04 pojistil přesnou tečí Matěj Žídek. Junioři Dukly tedy odjížděli z ostravského kluziště pro tentokrát s prázdnou.