4:3
(0:1, 1:2, 3:0)

Přerov dlouho trápil juniory, ve třetí třetině ovšem přišel velký obrat

04.11.2023 / Daniel Lhotský

Junioři Dukly po dvou zápasech bez bodu šli do zápasu s Přerovem jako jasný favorit, první dvě třetiny tomu ovšem vůbec neodpovídaly. Přerov ve 31. minutě zvyšoval už na 2:0, po kontaktní brance Adama Rauše ještě před koncem druhé třetiny hosté znovu navýšili. Svěřenci Michala Broše se však nenechali nepříznivým vývojem zlomit a díky gólům Kuprijanova, Vovsíka a Coufala ve třetí třetině dokázali ze stavu 1:3 otočit na 4:3 a získat tak důležité tři body do tabulky.
04.11.2023 12:00, DHL Extraliga juniorů - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Vejmelka – Číhal (A), Jeletz, Vovsík (C), Löffler, Topol, Vandas, Ludvík – Coufal, Kuprijanov, Burkov – Rauš (A), Modl, Bulík – Nosek, Váňa, Klapica – Jáchym Jungwirth, Niederhafner, Valach
4

HC ZUBR Přerov

Vojtek – Bárta, Tomiga, Billa (A), Škňouřil, Koblížek, Pekr, Janek – Kuchta, Hradil, Hlávka – Buršík (A), Hanák, Kolařík – Švejda, Mašek, Holík (C) – Nášel, Šťastný, Šindle
3
Branky a nahrávky: 33. Rauš (Löffler, Modl), 43. Kuprijanov (Coufal, Burkov), 49. Vovsík (Rauš, Löffler), 54. Coufal (Kuprijanov) – 13. Hanák (Buršík, Kolařík), 31. Tomiga (Hradil, Hlávka), 37. Buršík (Billa, Pekr). Rozhodčí: Bejček, Valda – Dědek, Hlinka. Vyloučení: 6:7, navíc Klapica (JIH) 5 + do konce utkání - Nášel (PRE) 5 + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 41:21. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3.

Průběh utkání

První třetina nabídla poměrně poklidný průběh. První vyloučení Dukly sice Přerov nedokázal potrestat, ve 14. minutě však dokázal otevřít skóre, když Jan Hanák dostal přihrávku zpoza branky a střelou z první překonal brankáře Vejmelku mezi nohama. V závěru třetiny přišla další dvě vyloučení, po jednom na každé straně, skóre se však prozatím neměnilo.

Druhá třetina si na rozdíl od té první přichystala pořádně divoký průběh. Ve 30. minutě došlo k bitce u obou střídaček, ze které odešli domácí Klapica a hostující Nášel rovnou do sprchy. Ve 31. minutě Dukla šla zcela zbytečně po vyhození puku mimo hřiště do čtyř a Přerov toho dokázal využít.

Pouhých deset vteřin po začátku přesilové hry nahodil puk od modré Adam Tomiga a trefil prostor pod horní tyčí, domácí gólman měl v klíčový moment zcela zakrytý výhled. O dvě minuty později se poprvé trefili i domácí. Adam Rauš dostal přihrávku k tyčce a překvapil brankáře Vojtka zakončením ke vzdálenější tyči.

Radost z kontaktního gólu však domácím hráčům a fanouškům příliš dlouho nevydržela. Ve 37. minutě, těsně po konci přesilovky, vyvezl puk do útočného pásma David Buršík, otočkou se zbavil dojíždějícího obránce a z kruhu přesně zamířil do horního rohu. Po dvou třetinách tak Přerov vedl o dvě branky a zdálo se, že si kráčí pro překvapivé tři body.

Hráči Dukly se však nechtěli s nepříznivým stavem smířit a do třetí třetiny doslova vlétli. Aktivní hra se jim brzy vyplatila, ve 43. minutě v osobním souboji Dukla vybojovala puk, po sérii přihrávek ho dostal přímo na hokejku Ilarion Kuprijanov a ten ho bez váhání poslal z malé vzdálenosti k pravé tyči.

O dvě minuty později se domácí Jihlava už dokonce radovala z vyrovnání, brankář Vojtek však podle rozhodčích těsně před střelou Burkova z úhlu úmyslně vysunul branku a gól tak nebyl uznán. Dukla se však sporným momentem nenechala rozhodit a brzy se přeci jen dočkala. Ve 49. minutě se Jihlava dostala do přečíslení 2 na 1 a kapitán Matěj Vovsík vyrovnal bekhendovou střelou z malého úhlu.

V 54. minutě se Jihlavě podařilo dotáhnout obrat do úspěšného konce. Kuprijanov dokázal bekhendem přesně přihrát na dojíždějícího Kevina Coufala a ten bez přípravy vystřelil k bližší tyči. Hosté se ještě snažili v posledních minutách o vyrovnání, hodně sil jim ovšem sebralo zbytečné oslabení za vyhození puku mimo hřiště. Zhruba minutu a půl před koncem ještě Přerov zkusil odvolat brankářům, ani to však hostům nepomohlo a Jihlava se tak může radovat ze tří bodů za výhru 4:3.