8:4
(2:2, 3:1, 3:1)

Gólové hody proti Vítkovicím. Junioři se trefili hned osmkrát

21.12.2023 / Natálie Poláčková

Po prohře s Třincem čekal juniory druhý domácí zápas, ten opět odehráli v Moravských Budějovicích. Vítkovice se sice prosadily jako první, ale Dukla dokázala stav zápasu otočit. Nakonec v utkání padlo celkem dvanáct branek. Přičemž osm z toho na straně domácího celku. Dvěma góly se v zápase prosadili Maxim Burkov a Hynek Peš.
21.12.2023 18:00, DHL Extraliga juniorů - 35. kolo

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Číhal, Vandas, Vovsík, Jeletz, Chvátal, Vildomec, Topol – Já. Jungwirth, Kuprijanov, Burkov – Rauš, Báťa, Niederhafner – Nosek, Modl, Váňa – Peš, Kudrna, Chlubna
8

HC Vítkovice Ridera

Vávra – Puchala, Bialy, Čuba, Chaloupka, Prčík, Glos, Man – Tobola, Krejsa, Milata – Zapletal, Vehovský, Žídek – Slusarczyk, Kovalčík, Štiak – Saxa, Hanák, Chlán
4
Branky a nahrávky: 7. Peš (Chlubna, Topol), 11. Kuprijanov (Burkov, Já. Jungwirth), 21. Burkov (Kuprijanov, Číhal), 24. Burkov (Vandas, Číhal), 25. Niederhafner (Báťa, Rauš), 45. Já. Jungwirth (Kuprijanov, Topol), 48. Vildomec (Burkov, Kuprijanov), 60. Peš (Chlubna, Kudrna) – 4. Slusarczyk (Prčík, Chlán), 18. Prčík (Chlán, Krejsa), 32. Krejsa (Prčík, Chlán), 60. Slusarczyk (TS). Rozhodčí: Grygera, Šico – Kleprlík, Otáhal. Vyloučení: 4:9. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 157. Střely na branku: 56:37. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3, 7:3, 7:4, 8:4.

Průběh utkání

Úvod třetiny patřil spíše hostujícímu celku, který se na puku a především v útoku držel více, než Jihlava. To se ukázalo i ve čtvrté minutě, kdy se Vítkovice dostaly do vedení. Jakub Slusarczyk dostal na hokejku puk poté, co se odrazil od brusle rozhodčího. Z kruhu ho poslal mezi lapačku a beton Sigmunda. Dvě a půl minuty na to už ale Jihlava srovnala chod zápasu. Tobias Chlubna poslal puk na Hynka Peše, jenž byl postavený těsně před bránou tak, že trefoval odkrytý prostor.

Následně už byla hra dost vyrovnaná, oba celky se držely na puku podobně často. V čase 10:02 poslal Jáchym Jungwirth do samostatného úniku Ilariona Kuprijanova. Ten ačkoliv byl stíhán vítkovickým obráncem dokázal zamíchat rukama a bekhendem dostal puk za ležícího Vávru. V 15. minutě dostala Dukla nabídku početní výhody, tu ale nevyužila, ačkoliv šance měla. Na druhé straně to však bylo naopak. Vyloučení Jungwirtha potrestala Ridera po pouhých devíti vteřinách. Matěj Prčík dostal přihrávku na modrou čáru, odkud dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Druhou část započala o dost lépe Dukla, která se dostala necelou minutu po začátku do vedení. Maxim Burkov prostřelil po přesné přihrávce od Kuprijanova Vávru mezi betony. Přišlo vyloučení Žídka, a to domácí potrestali svou další brankou. Opět to byl Maxim Burkov, kdo dostal puk za brankovou čáru. Vávra se totiž nestihl přesunout a nemohl tak pořádně zasáhnout.

Minutu a osmnáct vteřin trvalo, než se červenožlutí znovu prosadili. Tentokrát puk bekhendem za ležícího Vávru dostal útočník Tobiáš Niederhafner. Dlouho měla navrch Jihlava, která se většinu času držela v útočném pásmu. Na straně Vítkovic bylo k vědění jen několik jednotlivých akcí. Tedy až do chvíle, než byl vyloučený Nosek. Toho totiž dokázali hosté využít a zmenšili tak své brankové manko. Matěj Prčík vyslal dělovku od modré, podobně jako u svého gólu. Před bránou však puk ještě tečoval Josef Krejsa a ten tak skončil za brankovou čarou. Od té chvíle byl k vidění opět vyrovnaný hokej. Ke konci druhé části ale oba celky trochu polevily a spíše si přehazovaly puk mezi sebou.

Úvodního vyloučení Vítkovic Dukla nevyžila, toho dalšího už však ano. Kuprijanov poslal puk na prostředek kruhu, kde byl připravený Jáchym Jungwirth. Mladý útočník poslal rychlou střelu nad rameno Vávry. Následné přečíslení sice Kuprijanov s Vildomcem nevyužili, následně se ale právě Matěj Vildomec přeci jen prosadil. Dostal přihrávku zpoza brány a puk vyslal mezi betony hostujícího brankáře. I nadále byla o dost aktivnější Jihlava, která hosty skoro nepouštěla k puku.

Ke konci utkání dostala Dukla nabídku početní výhody pět na tři, přesto se ale prosadily Vítkovice. Číhal totiž podrazil jednoho z hostujících hráčů při úniku a bylo nařízené trestné střílení. Jakub Slusarczyk si najel do blízkosti Sigmunda a vypálil mezi vyrážečku a beton. Skóre na konečných 8:4 upravil patnáct vteřin před koncem Hynek Peš. Svůj druhý gól zápasu poslal do horní části branky ze skoro nulového úhlu.