8:4
(1:1, 5:1, 2:2)

Juniorská přestřelka pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

23.02.2024 / Martina Sikorová

Junioři se po třech týdnech vydali na venkovní kluziště. Počátek moravskoslezského tripu ovšem pro ně příliš úspěšný nebyl. Jihlavští sice v první třetině ještě dokázali srovnat skóre trefou Jáchyma Jungwirtha. V té druhé už ale domácí Oceláři odstoupili na větší rozdíl, který se už hráčům Dukly nepodařilo dotáhnout. Přestože v závěrečné periodě byla snaha značná a přinesla dvě trefy Šimona Báti a Hynka Peše, tak juniorský tým nyní nebodoval.
23.02.2024 18:00, DHL Extraliga juniorů - 52. kolo

HC Oceláři Třinec

Král – Ošmera, Holub, Volas, Kurbaka, Buják (C), Horváth – Švančara, Šilar (A), Kozlík – Gerych (A), Rybnikár, Bartoš – Bláha, Pánek, Mikula
8

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Vovsík (C), Vildomec, Číhal (A), Jeletz, Vandas, Topol, Löffler – Báťa (A), Rauš, Váňa – Modl, Nosek, Peš – Niederhafner, Chlubna, Coufal – Jáchym Jungwirth, Klapica
4
Branky a nahrávky: 3. Kozlík (Ošmera, Šilar), 23. Šilar (Bartoš, Kozlík), 24. Horváth (Mikula, Blaha), 37. Bartoš (Kozlík, Holub), 37. Gerych (Švančara, Volas), 39. Kurbaka (Bartoš, Šilar), 53. Šilar (Volas), 57. Holub (Šilar, Kurbaka) – 10. Jáchym Jungwirth (Niederhafner, Coufal), 29. Niederhafner (Chlubna), 46. Báťa (Niederhafner), 52. Peš (Modl). Rozhodčí: Šutara, Kapitanov – Bartek, Gančarčík. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 35:43. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:4, 8:4.

Průběh utkání

Třinečtí junioři měli znovu výborný nástup, první trefy se dočkali už v čase 02:47. Adam Ošmera vyslal do úniku Matěje Kozlíka a nejproduktivnější Ocelář nezaváhal. Brankář Jakub Král následně odolal hned několika dorážkám jihlavských hráčů, nakonec ale také kapituloval. Střelou po ledě srovnal na 1:1 Jáchym Jungwirth.

Také na začátku druhé části ale přidali hráči s drakem na hrudi rychlý gól. V rozmezí 41 sekund navíc skórovali hned dvakrát! Po přihrávce Jana Bartoše nejprve pálil přesně Tomáš Šilar a do sítě pak zamířil i pokus Alexe Horvátha od modré, proti kterému měl hostující brankář zakrytý výhled. Jihlava se pak ještě zvládla vrátit do hry po souhře mezi Tobiasem Chlubnou a z mezikruží zakončujícím Tobiášem Niederhafnerem, pak ale sama nabídla Ocelářům další možnost, jak odskočit. A Třinec přesilovku pět na tři beze zbytku využil.

Dvojnásobnou výhodu proměnili domácí díky výborné práci tečujícího Jana Bartoše na brankovišti a tu klasickou pak z bekhendové kličky ukončil Robin Gerych. Aby toho nebylo málo, přidali Oceláři ještě jednu trefu. Rychlý brejk zakončil střelou do pravé části branky Viktors Kurbaka. A Třinec šel do kabiny s vedením 6:2.

Ve třetí části udeřila jako první Jihlava, v čase 45:07 překonal domácího gólmana Šimon Báťa. Další branky pak přinesla hra ve čtyřech, udeřily oba týmy. Z přečíslení snížil na 6:4 Hynek Peš, za Oceláře o minutu později z brejku odpověděl Tomáš Šilar. Konečné slovo měl ale až obránce David Lukas Holub, který střelou z první stanovil konečné skóre zápasu na 8:4. Oceláři si tak do tabulky připsali další tři body a zajistili si přímý postup do čtvrtfinále play off.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Do dnešního zápasu jsme naskočili v hodně obměněné sestavě, v první třetině si to sedalo. Ten výkon nebyl takový, jak bychom si představovali. Prohrávali jsme osobní souboje, ztráceli puky v obranném pásmu. Po první třetině jsme si k tomu něco řekli a myslím si, že od druhé třetiny jsme byli lepším týmem. Jsme rádi, že se nám opět podařily přesilovky, hodně jsme si s nimi pomohli. Litujeme ale těch dvou gólů, které jsme v závěru zbytečně inkasovali.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Nehráli jsme špatný zápas, ale zradila nás disciplína a neproměňování šancí. Soupeř trestal pomalu každou naší chybu.