8:2
(5:0, 1:1, 2:1)

Povinná výhra

14.01.2005 / Luban

Utkání probíhalo pod kontrolou domácích hráčů, kteří na soupeře vlétli hned od začátku. Už v 16.minutě byl stav 5:0 a zápas byl prakticky rozhodnutý. Od druhé části začali ukazovat i hosté, že hokej hrát umí. Zápas nakonec skončil 8:2 a na výhře se nejvíce podílel Jakub Komůrka, který si v utkání připsal 4 kanadské body za 1 branku a 3 asistence.
14.01.2005, Dorostenci - 29. kolo

HC Dukla Jihlava

Dršata - Cakl, Podhorský, Pekárek, Mišura, Novák, Vácek - Holub, Dzurik, DOlana - Koreš, Komůrka, Man - Březina, Kaut, Merkl - Cejpek, Kuřítko
8

LHK Jestřábi Prostějov

Trojan (8. Mezulánik) - Zahradníček, Prokop, Ohlídal, Janeček, Kopecký, Tlčík, Kolibár - Pávek, Skácel, Kučera - Žáček, Jedlička, Skácel - Holibka, Steiner, Burdian - Jeneš
2
Branky: 6. Pekárek (Koreš, Komůrka), 8. Kaut (Merkl), 8. Dolana (Dzurik), 11. Březina (Merkl), 16. Man (Komůrka), 21. Podhorský (Dolana), 42. Man (Komůrka), 45. Komůrka (Man) - 32. Jedlička (Žáček), 58. Prokop (Skácel). Rozhodčí: Paur - Hejduk, Jeletz. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 100.

Průběh utkání

Domácím se povedl vstup do utkání a od 6. minuty vedli zásluhou Pekárka, který po asistenci Komůrky a Koreše poslal puk od modré nad vyrážečkou Trojana až do branky, 1:0. O dvě minuty vystřelil Merkl a Kaut uklidil odražený puk do brány, 2:0. V zápětí nahrál Dzurik Dolanovi a ten z pozice mezi kruhy prostřelil Trojana mezi betony, 3:0. Do brány se postavil druhý brankář hostí Mezulánek, ale ani on dlouho bez obdržené branky nevydržel. V 11. minutě Merkl zavezl puk do útočného pásma a nahrál Březinovi, jenž donutil Mezulánka poprvé kapitulovat, 4:0. Skóre se opět měnilo v 16. minutě, Komůrka poslal přesný pas do jízdy Manovi, jenž puk trefil přesně do pravého horního růžku, 5:0.

Druhá třetina začala opět brankou domácího celku, po Dolanově nahrávce se přesně trefil Podhorský, 6:0. Hosté se do vážnější příležitosti dostali ve 25. minutě, když Janeček nahrál Holibkovi, jenž sám před brankářem nedal. Skórovat se hostům přeci jen povedlo. Ve 32. minutě nahrál Žáček Jedličkovi, jenž se trefil přesně mezi betony klečícího brankáře domácích, 6:1. Na druhé straně se vytáhl brankář Mezulánek, kdy nádherným semaforem chytil přesnou střelu Komůrky.

Do posledního dějství vstoupili opět aktivněji domácí a ve 42. minutě se po pohledné akci přesně trefil Man po přihrávce Komůrky, 7:1. O chvíli později si role vyměnili a tentokrát skóroval Komůrka po asistenci Mana, 8:1. V závěru utkání se dalšího čestného zápisu do listiny střelců dočkali i hosté, když se přesně trefil Prokop po asistenci Skácela, 8:2. Tímto poměrem už skončilo i celé utkání a Jihlava si připsala další povinné vítězství.