4:4
(2:0, 0:1, 2:3)

Dorost nezvládl závěr

23.01.2005 / Luban

Domácím vyšel úvod náramně, brzy se trefil Zbyněk Koreš a v polovině první třetiny Jan Merkl a Jihlava vedla 2:0. V polovině druhé dvacetiminutovky hosté snížili na rozdíl jediné branky. Nástup do závěrečné třetiny vyšel znovu Dukle, když Jakub Komůrka a po něm Tomáš Dzurik ustanovili vedení dorostenců na 4:1. Závěrečná desetiminutovka však byla pro domácí jako zlý sen, Nový Jičín během 5 minut vstřelil 3 branky a utkání tak skončilo remízou 4:4.
23.01.2005 11:30, Dorostenci - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Dršata - Cakl, Kudláček, Pekárek, Mišura, Cejpek, Vacek - Holub, Dzurik, Dolana - Koreš, Komůrka, Man - Březina, Kaut, Merkl
4

HK Nový Jičín

Popovič - Valchař, Andrýsek, Palacký, Bartoň, Kaška - Pavlík, Melnar, Šimečka - Adamec, Zedník, Toman - Sudolský, Škrla, Indrák - Šajer
4
Branky: 2. Koreš (Man), 11. Merkl (Kaut, Cejpek), 42. Komůrka (Březina), 51. Dzurik (Holub) - 31. Zedník (Toman), 53. Šajer (Melnar), 55. Indrák, 58. Palacký (Andrýsek). Rozhodčí: Němec - Knor, Mertl . Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75.

Průběh utkání

Do utkání ve kterém se potkali tabulkově vyrovnaní soupeři vstoupili lépe domácí a hned ve 2. minutě Man nádherně vysunul Koreše, jenž předvedl parádní blafák do bekhendu, 1:0. Pěknou příležitost si v polovině první dvacetiminutovky vypracovali také hosté, ale střelu Pavlíka Dršata vyrážečkou zlikvidoval. Domácí přidali další branku o chvíli později. Cejpek vybojoval za bránou kotouč pro Kauta, který naservíroval puk Merklovi, jenž se sám před brankářem nemýlil a zvýšil na 2:0. Snížit stav utkání se hostům málem podařilo v závěru první dvacetiminutovky Šimečkovi, ale pozorného Dršatu na hruškách nenachytal.

foto: hcdukla.cz
Jeden z hráčů Jihlavy za brankou Nového Jičína.

Do druhé části vstoupili lépe hosté, ale Zedník v dobré pozici mezi kruhy přestřelil. Příležitost přidala hostům křídla a vypracovali si pár dobrých šancí. Gólem však skončil až závěr přesilové hry ve 31. minutě, kdy Toman nahrál Zedníkovi a ten snížil na 2:1. Po zbytek třetiny se překonávali brankáři na obou stranách a dokázali všechny šance zlikvidovat.

foto: hcdukla.cz
Marek Pavlík se snaží stínit brankáři Janu Dršatovi, čemuž chce zabránit Lukáš Vacek.

Ve třetí třetině chtěli domácí zlomit odpor soupeře a rozhodnout utkání ve svůj prospěch a to se jim povedlo hned ve 42. minutě, kdy si šikovně vyměnili puk Březina s Komůrkou a ten od modré trefil přesně místo pod vyrážečkou hostujícího brankáře, 3:1. V polovině poslední části Holub vybojoval puk za brankou a přihrál na volného Dzurika, jenž nechytatelně pověsil puk přesně do pravého horního růžku branky hostí, 4:1. Utkání už vypadalo jako rozhodnuté, ale hosté se nevzdali a v 53. minutě při signalizované výhodě Melnar nahrál Šajerovi a ten snížil na 4:2. O dvě minuty později předvedl pěknou samostatnou akci Indrák a zasunul puk zpoza brány za Dršatova záda, 4:3. Poslední hřebíček do rakve zatloukl v přesilové hře 4 na 3 Palacký, když od modré nádherně trefil pravý horní růžek domácí branky, 4:4. Do konce utkání se už nic vážného nestalo a zápas tak skončil spravedlivou remízou.

foto: hcdukla.cz
Většina hráčů míří ke hrazení.

Ohlasy trenérů

Tomáš Dzurik (hráč Jihlavy): "Bylo to docela špatný, nebojovali jsme a prohráli jsme si to sami. Bez bojovnosti to hrát nejde a vlastně tím jsme ztratili veškerý šance na postup."