Je lepší, že už nejsme poslední, ale musíme se snažit stahovat ztrátu na další týmy, ví Tomáš Čachotský

24.01.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Ač se to nemuselo úplně zdát, zápas posledních dvou celků tabulky byl hodně důležitý. Kdyby vyhrála Verva, mohla by Dukle odskočit na šest bodů. V případě jihlavského vítězství by červenožlutí Vervu dotáhli a posunuli se dle lepšího skóre i vzájemných zápasů před ní. Platila druhá varianta, Jihlava zvítězila 3:1. „Každý si musí plnit to svoje a dát všechno co, co má, ve prospěch týmu. To byla cesta k úspěchu,“ hlásí Tomáš Čachotský, kapitán červenožlutých barev. Lídr Dukly si moc dobře uvědomuje, že tohle je jedna z možností, jak začít co nejvíce sbírat body.

Zatímco v předešlých dvou zápasech prohrála Dukla první třetiny nezvládla a proti Spartě a Třinci je prohrála shodně 0:3, tentokrát byl jihlavský vstup do první dvacetiminutovky diametrálně odlišný. Svěřenci trenéra Petra Vlka a Františka Zemana nastoupili do zápasu hodně aktivně, takže se nebylo čemu divit, že v šesté minutě šli do vedení. „Nahozením jsme se dostali do třetiny. Adam Zeman dával před branku na modrou na beka (Jan Zdráhal – pozn. aut.), který vystřelil. Litvínovští mě tam nechali sami před brankou tak jsem tečoval a padlo to tam. Super začátek,“ povídá kapitán Tomáš Čachotský.

Ve druhé třetině Dukla z nastoleného tempa neubrala, ba naopak. Radek Hubáček vystřelil z kruhů a Lukáš Anděl se prezentoval pohotovou bekhendovou dorážkou. „Ze střídačky jsem to neviděl, protože tam byl chumel před brankou. Šlo to bekhendem nad lapačku a super, že jsme se dostali do dvoubrankového vedení, což se nám letos kolikrát nestalo,“ říká kapitán a má pravdu. V dosavadním extraligovém ročníku totiž Dukla vedla o dva góly doma proti Mladé Boleslavi, Vítkovicím, Litvínovu, Spartě a znovu proti „Bolce“ a Chemikům. Venku šla do dvougólového vedení vůbec poprvé, navíc na konci třetiny její náskok zvýšil Adam Zeman. Byť krátce poté Litvínov snížil na konečných 1:3.

Jihlava tak vyhrála, sebrala tři body a díky lepšímu skóre celkově i lepší bilanci vzájemných zápasů (9:3 na body) poskočila v tabulce na 13. místo. Aktuálně ztrácí na 12. pozici, kde je Chomutov a jenž znamená vyhnutí se baráži, 13 bodů při utkání k dobru. Další kolo také hodně napoví, Dukla totiž v domácím prostředí hostí právě Piráty. „Je daleko lepší, že nejsme poslední, ale to vůbec není konec. Ba naopak. Pořád se máme na koho dotahovat. Musíme navázat na týmový výkon, který jsme v Litvínově předvedli. Předvádět ho i v dalších zápasech a snažit se stahovat díru mezi námi a dalšími týmy,“ uzavírá „Čagi.“

Videoohlasy s Tomášem Čachotským

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Trenéři: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Darek Stránský (HC Verva Litvínov)

Sestřih zápasu: HC Verva Litvínov – HC Dukla Jihlava 1:3

Autoři videí: YouTube HC Verva