O reprezentační pauze vyzve Dukla Jihlava tým z KHL – Amur Chabarovsk

13.02.2018 / David Suchý, Tomáš Lysý

Ideální Valentýn? No přece na hokeji. Dukla sehraje v den svátku všech zamilovaných utkání proti HC Amur Chabarovsk. Tým z Kontinentální hokejové ligy, nejlepší evropské hokejové soutěže, nastoupí na Horáckém zimním stadionu ve středu 14. února od 17:30 hodin. O kvalitě Chabarovsku svědčí i to, že tři čeští hokejisté, kteří za Amur hrají, byli nominováni do národního týmu pro olympijský turnaj v Pchjongčchangu. Ti samozřejmě do Jihlavy nepřijedou, ale fanoušci se mohou těšit třeba na Alexandera Frolova, jenž nasbíral v NHL přes 500 startů. Permanentní vstupenky zůstávají v platnosti. Jednotné vstupné na sezení je 100 Kč, na stání pak 80 Kč pro dospělé a 20 Kč pro děti. Vstupenky je možné koupit i v síti Ticketportal.
Nebude to ale jediný přípravný zápas v repre pauze. Dne 21.2.2018 sehraje Dukla utkání na ledě Olomouce.

Michal Jordán, Jan Kolář a Tomáš Zohorna. Toť jména tří českých hokejistů, jenž hrají za Chabarovsk a byli vybráni do české reprezentace pro olympiádu. Z týmu v asijské části Ruska nedaleko od čínských hranic se do Pchjongčchangu podívá také gólman Juha Metsola (Finsko).

Fanoušci Dukly ale nemusí smutnit, i tak se mohou těšit na zajímavá jména. Velkým tahákem je bezesporu Alexander Frolov, útočník s 585 starty v NHL (176+225), jenž má kompletní sbírku medailí z mistrovství světa, zlato z juniorského šampionátu a stříbro z „osmnáctek.“ Pětatřicetiletý rodák z Moskvy a dvacítka draftu NHL roku 2000 se v Jihlavě již jednou představil, v rámci Dukla Cupu 2016 ještě jako hráč Nižného Novgorodu. Hlavní hvězdou týmu je ovšem třidvacetiletý šikula Alexej Byvalcev, který v 54 utkáních letošní sezony vstřelil 18 gólů a 23 asistencí. Již druhou sezonu po sobě je kapitánem týmu Vitalij Atjušov, který má, stejně jako Frolov, kompletní sbírku medailí ze seniorského MS.

Alexander Frolov (v popředí s šedivým plnovousem) se na Horáckém zimním stadionu představil již v létě 2016 během Dukla Cupu. Tehdy hrál za Torpedo Nižnij Novgorod, jenž celý turnaj suverénně vyhrálo. Foto: Tomáš Buksa

Vůbec „zlatých chlapců“ z juniorských mistrovství světa je v Amuru hodně. Ze zlata se radoval Georgij Berdjukov, Denis Golubjov nebo Maxim Kondratěv. Poslední jmenovaný vyhrál juniorský šampionát hned dvakrát a v roce 2007 přidal do své sbírky i bronz z dospělého mistrovství světa.

V letošní sezoně bojuje Amur o postup do play-off, aktuálně je ve Východní konferenci na deváté pozici s 84 body za 28 výher a 26 porážek. Oproti osmému a postupovému Omsku má pouze horší skóre, na sedmý Novosibirsk pak ztrácí jen bod. V Černyševově divizi patří Chabarovsku čtvrté místo za Ufou (87 bodů), Novosiborskem a Omskem.

Vstupné na zápas Dukla – Chabarovsk

V platnosti zůstávají permanentní vstupenky

Jednotlivé vstupné
Sezení:
100 Kč (dospělý i dítě)
Stání: 80 Kč dospělý, 20 Kč dítě do 130 cm
Vstupenky je možné koupit i prostřednictvím internetové prodejní sítě Ticketportal. Těšit se můžete také na soutěž o vstupenky.

Přesně týden po utkání s Chabarovskem, tj. ve středu 21.2.2018, čeká Duklu druhý přípravný zápas. Svěřenci trenéra Petra Vlka a Františka Zemana tentokrát nastoupí proti extraligovému soupeři, když vycestují na led Olomouce. Půjde tak o šestý vzájemný zápas obou týmů v sezoně - Dukla se s Hanáky utkala dvakrát v extraligové přípravě a třikrát během sezony.