Chceme se naladit vítězně na baráž, neztrácí optimismus Josef Skořepa

18.03.2018 / Tomáš Kalas

Byl to gólový večer s vítěznou tečkou pro Duklu. Ta čekala dva zápasy na gól, tuto černou sérii rázně utla v nedělním zápase, kdy nasypala Boleslavi čtyři góly a žádný neinkasovala. „Bylo to lehké, protože se o nic nehrálo, nicméně máme tři body, ty se nám budou počítat, díkybohu, že Litvínov prohrál a my skončíme na předposledním místě, jak jsme si přáli,“ je spokojen Josef Skořepa.

Sám Skořepa otevřel skóre utkání trefou v deváté minutě a přispěl tak ke kuriózní věci, kdy obě utkání play-out a semifinále WSM Ligy mezi Kladnem a Motorem zapisovala první gól právě v 9. minutě. „Špatně si nahráli, ještě se to trochu odrazilo od mantinelu. Já to dostal do jízdy a zkusil jsem vystřelit na lapačku, měl tam trochu prostoru a díky bohu, že to tam spadlo,“ popisuje Skořepa svůj první gól jakožto kapitán Dukly. Zároveň jedním dechem dodává, že je sice momentálně nejlepší střelec Dukly, ale nebere to nijak osobně. „Vždyť to je jedno, kdo dá góly, hlavně, že se vyhrává, bude se vyhrávat a je úplně jedno, kdo dá gól. Jsme tým a od toho se to bude odvíjet.“

Kupte si permanentku na baráž. Oproti jednotlivému vstupnému výrazně ušetříte

Dukla definitivně překlopila zápas na svou stranu ve třetí třetině, kdy využila hned dvě přesilovky, u obou byl vyloučeným hostující útočník Urban. „My jsme se teď trochu více na přesilovky zaměřili, chodíme dříve na led, díváme se na videa a bude to rozhodovat. Fakt se na to zaměřujeme, až se uzdraví Čagy se Zemičem, tak to taky budou trénovat, abychom byli připraveni,“ má jasno o náplni tréninků věkově nejstarší hráč Dukly. Jihlavské čeká ještě jedno utkání v rámci play-out za necelý týden, přesně v pátek v Chomutově. „Chceme zase vyhrát. Říkám to celou sezonu, my jdeme do každého zápasu vyhrát a v pátek jedeme potvrdit předposlední místo a naladit se vítězně na baráž,“ hlásí Skořepa odhodlaně.

Zatímco proti Litvínovu to bylo jak herní, tak střelecké trápení, proti Středočechům to byla jiná úroveň a vítězství se dá považovat za zasloužené. „Stane se, že gól v zápase nedáte, nám se to podařilo dvakrát za sebou a doufám, že teď už budeme střílet góly,“ nešetří optimismem „Skořápka“. Jak jsou na tom hráči Dukly psychicky před prolínací soutěží? „My se musíme nakopnout, musíme se naučit vyhrávat před baráží. Dva zápasy se nám nepovedly, nepadaly nám tam góly a baráž nebude jednoduchá. Nesmíme jít do toho s poloviční hlavou. V baráži hrajeme první dva zápasy doma a to je důležité. Chceme zvládnout ty dva první zápasy, stejně jako minulý rok,“ připomíná loňské tažení a zároveň uzavírá rozhovor sympatický jihlavský centr.

Videoohlasy s Josefem Skořepou

Trenéři: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Viktor Ujčík (BK Mladá Boleslav)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih utkáni HC Dukla Jihlava - BK Mladá Boleslav 4:0

YouTube HZStv1