Jdeme do baráže naplno, s respektem, úctou a pozitivně naladění, povídá Richard Diviš

24.03.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Poslední zápas play-out Tipsport extraligy ledního hokeje se Dukle povedl. Po domácí výhře 4:0 nad Mladou Boleslaví si přivezla dva body z ledu chomutovských Pirátů. Ačkoliv by někdo mohl říct, že již o nic nešlo, protože karty byly před zápasem rozdány jasně, Richard Diviš oponoval. „Jsme rádi za každý zápas v téhle soutěži. Moc si vážíme, že jí vůbec můžeme hrát. Že můžeme hrát na takhle pěkném zimáku před bouřlivým publikem. Ačkoliv říkáte, že o nic nešlo, bylo tady přes tři tisíce lidí,“ hlásí jihlavský útočník, jenž zaznamenal v utkání gól, asistenci a stvrzení vítězných nájezdů Dukly. Nyní půjde do osmé baráže v řadě, přičemž ještě nikdy nesestoupil.

Během základní části extraligy nasbíral Richard Diviš branku a tři asistence. Při šestikolovém play-out se dostal na stejný počet, přičemž v utkání na ledě Chomutova nejprve v přesilovce přihrál na jihlavské vedení a na konci druhé třetiny ukázkovým bekhendem srovnal na 2:2. „Z dlouhodobého hlediska jsem tolik takových zápasů neměl, takže jsem za to určitě moc rád,“ hlásí „Divoch,“ kterému se proti Pirátům daří. Hned polovinu svých osmi letošních bodů (2+6) si připsal právě proti týmu ze SD Areny (1+3). Když se ho ale redaktor zeptal na spokojenost, úplně nesouhlasil. „Je to příprava na rozhodující část sezony, která nás teď čeká. O spokojenosti se nedá mluvit. Ale dejme tomu, že se ukázalo, že nám něco funguje,“ myslí si Richard Diviš, jelikož i nájezdy mohou v baráži rozhodovat. Letos Dukla v pěti nájezdových zápasech třikrát vyhrála a dvakrát odešla z ledu poražena.

Hlavní část sezony začíná v úterý 27.3, kdy Jihlava na svém ledě vyzve Kladno. První týden baráže pak pokračuje jihlavským zápasem v Karlových Varech (pátek 30.3.) a domácím kláním na Apríla (1.4.) proti Litvínovu. „Ve hře je poměrně dost. Celkem se na tuhle část sezony neříkám že těšíme, ale připravovali jsme se na ní a je to tady. Jdeme do baráže naplno, s respektem, úctou a pozitivně naladění,“ hlásí dobrá duše jihlavské kabiny. A právě Richard Diviš poosmé za sebou zakončí sezonu barážovými boji.

Před osmi lety nepostoupil z první ligy s Ústím, poté se radoval z postupu v Chomutově – v obou případech se hrála baráž systémem nejhorší z extraligy – vítěz finále play-off první ligy na čtyři vítězné zápasy. Následnou rozšířenou baráž třikrát okusil v Olomouci. Nejprve nepostoupil, poté postoupil do extraligy a v dalším ročníku jí se spoluhráči udržel. Všichni jihlavští fanoušci nyní věří, že bude paralela pokračovat. V Dukle si totiž také nejprve baráž okusil, načež postoupil, a letos jí bude s „červenožlutými“ kamarády zachraňovat.

Videoohlasy s Richardem Divišem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla