Vždy jen nadcházející zápas, nic jiného. Dukla pokračuje v baráži na ledě Energie

29.03.2018 / Tomáš Lysý

Vstup do baráže zvládla Dukla na jedničku. V domácím prostředí před kamerami ČT sport zdolala v poslední březnové úterý Kladno 4:0. Radost ale skončila úderem půlnoci, od té doby má A-tým v myslích pouze a jen další zápas, bez ohledu na výsledek zápasu předešlého. Jihlava ho odehraje na ledě HC Energie Karlovy Vary, se kterou loňskou baráž úspěšně začala a také úspěšně ukončila. Utkání v KV Areně začíná v pátek 30. března přesně od 17:30 hodin.

KUPTE SI PERMANENTKU NA BARÁŽ. OPROTI JEDNOTLIVÉMU VSTUPNÉMU VÝRAZNĚ UŠETŘÍTE

VĚŘÍME, ŽE EXTRALIGU UDRŽÍME. JE TO PŘÁNÍ NÁS VŠECH, SDĚLUJE OBRÁNCE JAKUB SUCHÁNEK

CÍL JE JEDNOZNAČNÝ – UDRŽET EXTRALIGU A BUDOVAT TÝM NA DALŠÍ OBDOBÍ, ŘÍKÁ BEDŘICH ŠČERBAN

JEDEN ZA VŠECHNY, VŠICHNI ZA DUKLU. POŠLETE PŘED BARÁŽÍ HRÁČŮM A REALIZAČNÍMU TÝMU VZKAZ

Podařilo se, Dukla poprvé v sezoně vyhrála třikrát po sobě v nejdůležitější možný čas. Na dvě vítězství z posledních dvou kol play-out navázali svěřenci trenérů Petra Vlka a Františka Zemana v úvodním barážovém vystoupení, kdy doma porazili Kladno 4:0. O třígólový jihlavský náskok se postaral střelec hattricku Petr Straka, který si góly rovnoměrně rozdělil do každé třetiny. Čtvrtou jihlavskou trefu zařídil Adam Zeman a gólman Josef Kořenář navíc vychytal čisté konto. Jihlavští hokejisté nyní budou chtít navázat na tříbodový úspěch na ledě Energie, kde před rokem a dnem započali vítězným obratem z 2:3 na 4:3 cestu, která vyvrcholila postupem do Tipsport extraligy ledního hokeje.

Josef Kořenář o zápasech proti Karlovým Varům

Autor videa: Tomáš Lysý

HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští se naopak sesunuli o patro níže. Soupiska Energetiků nedoznala přílišných změn, tým se podařilo udržet téměř pohromadě a hráči s věkovým průměrem 25 let ve WSM Lize řádili. Energie nasbírala v základní části rovných 109 bodů, tedy o dva body méně než loňský lídr z Budějovic a naopak o dva body více než loni po základní části druhá Dukla. Ani play-off druhé nejvyšší české hokejové soutěže neznamenalo pro Karlovy Vary výraznější překážku. Ve čtvrtfinále tým trenéra Martina Pešouta vyřadil Vsetín jednoznačně 4:0 (při skóre 21:3). Semifinále bylo pro Energii přece jen o něco složitější. Její semifinálový soupeř Slavia v prvním i třetím zápase výrazně kousala, v obou případech vedla. Na ledě soupeře do 44. minuty a nakonec padla v prodloužení, doma do stejného času, přičemž padla gólem inkasovaným 12 sekund před koncem. Do baráže prošli hokejisté z lázeňského města bez ztráty zápasu.

První prohra bez bodového zisku od 29. ledna a první porážka od 14. února vůbec přišla pro Karlovy Vary na úvod baráže na ledě Litvínova. Verva dostala soupeře v úvodu zápasu pod velký tlak a výsledkem byla její vedoucí branka z 98 sekundy v přesilovce. Krátce před polovinou zápasu přidali Litvínovští druhou branku a znovu po 98 vteřinách třetí třetiny skórovali potřetí. Karlovy Vary sice soupeře přestřílely poměrem 30:25, ale i kvůli sedmi nevyužitým přesilovkám dali pouze jednu branku – v padesáté minutě – a to na bodový zisk nemohlo stačit.

Poslední vzájemný zápas

11. kolo baráže o TELH 2017:
HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary 2:3 pr.
První třetina posledního domácího zápasu Dukly v baráži byla hodně opatrná. Na každé straně byla jedna slibná šance a když už se zdálo, že se kabin půjde za bezbrankového stavu, otevřel skóre v osmnácté minutě karlovarský útočník Matěj Zadražil. Po třiačtyřiceti vteřinách druhého dějství vyrovnal Tomáš Čachotský a v této části se stav měnil ještě dvakrát. Hosté šli znovu do vedení brankou Dávida Grígera, na kterou v devětatřicáté minutě odpověděl využitou přesilovkou obránce Jiří Říha. Třetí dvacetiminutovka se změnila na taktický boj, ve kterém se ani jeden z týmů neprosadil a Jihlavě tak získaný bod bohatě stačil k postupu do extraligy. Dukle tak nemusel vadit inkasovaný gól na 2:3 v prodloužení. HC DUKLA JIHLAVA TOTIŽ PO DVANÁCTI LETECH POSTOUPILA DO EXTRALIGY A OBROVSKÉ OSLAVY TAK MOHLY PROPUKNOUT.

Branky a nahrávky: 21. Čachotský (Zeman), 39. Říha (Seman, Čachotský) - 18. Zadražil (Harant, Baránek), 27. Gríger (Flek, Sičák), 61. Gríger (Rachůnek). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6500 (vyprodáno). Střely na branku: 15:48. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

HC Dukla Jihlava: Svoboda – Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb, Dobrovolný – Jiránek, Skořepa, Anděl – Čachotský, Seman, Zeman – Důras, Hubáček, Diviš – Čermák, Březina, Jícha
HC Energie Karlovy Vary: Honzík – Sičák, Rohan, Baránek, Harant, Baldajev, Dvořák – Tomeček, Tuominen, Rachůnek – Gorčík, Skuhravý, Vachovec – Flek, Gríger, Beránek – Kohout, Zadražil, Dušek

Radek Hubáček v loňské sezoně Dukle Jihlava výrazně pomohl. Jeho návrat do míst, kde je dle svých slov "prakticky doma," byl trefou do černého. Na bojovnost a zarputilost třiatřicetiletého borce bude Dukla v těžkých barážových bojích opět spoléhat. Foto: Tomáš Buksa

Následující program baráže o extraligu 2018:

2. kolo, pátek 30.3.2018:
HC Energie Karlovy Vary – HC Dukla Jihlava (17:30) - vstupenky zde
Rytíři Kladno – HC Verva Litvínov (18:00)

3. kolo, neděle 1.4.2018 od 16:00:
HC Dukla Jihlava – HC Verva Litvínov - vstupenky zde
Rytíři Kladno – HC Energie Karlovy Vary

4. kolo, úterý 3.4.2018 od 17:30:
HC Verva Litvínov – HC Dukla Jihlava - vstupenky zde
HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno

Tabulka baráže 2018 po 1. kole