Extraliga juniorů zná rozlosování. Mladíci Dukly budou hrát v mezinárodní skupině

06.06.2018 / Zdeněk Drla

Od nové sezony 2018/2019 dochází k reorganizaci mládežnických soutěží. Nově nebudou dvě kategorie dorostu, ale pouze jedna, extraliga juniorů je rozšířena z 18 na 24 týmů, hrát se bude ve čtyřech skupinách po šesti. Dukla Jihlava je zařazena do "mezinárodní" skupiny C,, kde bude v základní části bojovat s Kometou Brno, Českými Budějovicemi, Žďárem nad Sázavou, Olomoucí a rakouským Salcburkem.

Čtyři skupiny po šesti. To je nový formát extraligy juniorů, která vypukne na začátku září. Čtyřiadvacet účastníků je územně rozděleno do čtyř skupin. Soutěž přibližně kopíruje rozdělení loňské extraligy staršího dorostu, kdy se hrálo v pěti skupinách po pěti. Extraligu v nejstarší mládežnické kategorii vybojoval Přerov, sestoupily naopak týmy Letňan a brněnského Warrioru.

Ve skupinách se bude hrát systémem každý s každým, tedy dvacet kol, o dalším formátu soutěže rozhodne Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje.

Skupina A
Piráti Chomutov
HC Energie Karlovy Vary
HC Litvínov
HC Slavia Praha
HC Plzeň 1929
Rytíři Kladno

Skupina B
Mountfield HK
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
BK Havlíčkův Brod
HC Sparta Praha
HC Dynamo Pardubice

Skupina C
HC Kometa Brno
HC Dukla Jihlava
SKLH Žďár nad Sázavou
EC Red Bull Salcburk
HC Motor České Budějovice
HC Olomouc

Skupina D
HC VÍTKOVICE RIDERA
HC Oceláři Třinec
Aukro Berani Zlín
HC ZUBR Přerov
HC AZ Havířov 2010
VHK Vsetín

Hracími dny extraligy juniorů jsou pátek a sobota, pouze v případě „mezinárodní“ skupiny C předběžně čtvrtek a sobota. Úvodní kolo je naplánováno na pátek 7., respektive čtvrtek 6. září, závěrečné kolo základní části pak na sobotu 24. listopadu. O finální podobě formátu soutěže budeme informovat.

Zápasy Dukly Jihlava v základní části extraligy juniorů najdete zde.

Zdroj: www.hokej.cz