S Duklou jsem byl v kontaktu hned po sezoně, říká posila do obrany Petr Štindl

20.06.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Nějaký čas trvalo, než Dukla představila novou posilu do týmu. Měsíc po startu letní přípravy přibyl do jihlavské kabiny Petr Štindl, jenž přichází s vizitkou nejproduktivnějšího kladenského beka uplynulé sezony (6+21). Pro některé stávající členy jihlavského kádru však osmadvacetiletý pravák nebyl úplnou neznámou. „S Matějem Pekrem jsme spolu byli minulou sezonu na Kladně a s Vlastou Dostálkem jsme se potkali v Kometě. Jinak poznávám nové tváře. Doufám, že mi to v Dukle půjde a že se mnou trenéři počítají,“ přeje si extraligový mistr z roku 2015 s Litvínovem.

Jihlavské vedení po roce opět zalovilo v kladenských vodách. Zatímco v uplynulé sezoně mířil z Kladna do červenožlutého dresu obránce Petr Ulrych, nyní přichází Petr Štindl. Rodák ze Vsetína a odchovanec tamního hokeje ve svém prvním videorozhovoru pro Duklu nechal nahlédnout do zákulisí transferu. „Hned po sezoně jsem byl v kontaktu s Duklou. Potom jsem si vzal nějaký čas na promyšlenou a na podmínkách jsme se dohodli během jednoho dne. Smlouvu jsme podepsali ze dne na den,“ prozrazuje zadák, který se klubu upsal na dva roky s následnou opcí. „Jde o obránce, praváka, v ideálním věku, který se nám bude hodit do přesilovek. Obránců s těmito parametry je na trhu nedostatek,“ hlásil již po podpisu smlouvy jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Prakticky ihned po podpisu se Petr Štindl zapojil do letní přípravy. A první týden pro něj nebyl úplně nejlehčí. „Byl hodně těžký, hodně daný na sílu. V pátek sem měl co dělat, abych vůbec dojel domů k našim na víkend. Dal jsem si během něj nějakou rehabilitaci a uvidíme, co bude dále v novém týdnu,“ usmívá se 186 centimetrů vysoký bek, který v extralize nastupoval za Kometu, Litvínov, poté znovu za Brno a během 51 zápasů nasbíral 6 bodů (3+3).

S Duklou má poměrně nedávnou zkušenost, vždyť Kladno bylo soupeřem Jihlavy v – pro oba týmy – neúspěšné baráži o extraligu. První zápas doma Jihlava vyhrála 4:0, na ledě Rytířů prohrála 1:3, vzápětí doma padla 0:2 a v 11. kole naopak v Kladně vyhrála 2:1, čímž vzala soupeři naději na postup do extraligy. „První zápas proti Dukle byl takový... Nic moc. Měli jsme spoustu mladých kluků a Jihlava nás doma přejela. Pak se hrály vyrovnané zápasy a nakonec jsme doma dostali 1:2. Všechny zápasy v baráži byly těžké, každý bojoval, šlo se na krev, takže to nic lehkého nebylo.“ A s jakými cíli půjde do nové sezony, ve které bude hájit červenožluté barvy? „Samozřejmě, že cíle jsou co nejvyšší. Hlavní a jediný cíl je postoupit do extraligy,“ povídá odhodlaně Petr Štindl.

Videorozhovor s Petrem Štindlem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Čtěte také:

OBRANNÉ ŘADY DUKLY VYZTUŽÍ PETR ŠTINDL, KTERÝ MINULOU SEZONU HÁJIL BARVY KLADNA

ZKUŠENOSTI Z EBEL MŮŽU VYUŽÍT V DUKLE A POMOCT JÍ K JASNÉMU CÍLI, ŘÍKÁ MIHA ŠTEBIH

CHTĚL BYCH POMOCT TÝMU A ODCHYTAT CO NEJVÍCE ZÁPASŮ, POVÍDÁ GÓLMAN JAN BROŽ

JIHLAVA PROJEVILA ZÁJEM UŽ PŘED DVĚMA ROKY. KONEČNĚ VŠECHNO KLAPLO, JE SPOKOJENÝ JAN POHL

DOMA V JIHLAVĚ BYCH MĚL MÍT VÍCE PROSTORU NEŽ NĚKDE V EXTRALIZE, ŘÍKÁ ÚTOČNÍK LUKÁŠ ANDĚL

WSM Liga bude urputný boj. Doufám, že zvládneme postoupit, povídá Josef Skořepa

Dohodli jsme se korektně a rychle, jednání byla super, pochvaluje si posila do útoku Matěj Pekr

Dukla Jihlava posiluje obranné řady, dvouletý kontrakt podepsal Jan Pohl

V Dukle nebudou pokračovat útočníci Richard Diviš a Filip Seman

Útočník Tomáš Jiránek se upsal Dukle na další dva roky

Řekl jsem si, že půjdu Jihlavě pomoct vrátit se zpátky, sděluje útočník Vlastimil Dostálek

JIHLAVSKÝ DRES JIŽ NEBUDOU OBLÉKAT ÚTOČNÍCI JOSEF SKOŘEPA A RADEK HUBÁČEK

MICHAL HLINKA JE DALŠÍM HRÁČEM, KTERÝ BUDE POKRAČOVAT V DUKLE. NĚKOLIK HRÁČŮ NAOPAK KONČÍ

JAKUB ŠKAREK ODCHÁZÍ Z DUKLY, BUDE PŮSOBIT V ZÁMOŘÍ NEBO V PELICANS LAHTI

DUKLA UPLATNILA OPCI NA ODCHOVANCE DAVIDA ČERMÁKA

OBRÁNCE DAVID KAJÍNEK BUDE V DUKLE POKRAČOVAT DÁLE, PODEPSAL NOVOU SMLOUVU