Hráči pracují dobře, jsem maximálně spokojený, hlásí kondiční trenér Miroslav Skála

23.06.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Ačkoliv by se mohlo zdát, že Dukla má potřetí za sebou stejnou letní přípravu, není tomu tak. Před dvěma lety přišla novinka, když letní dril probíhal v posilovně v podobě kratších, ale mnohem intenzívnějších tréninků. Loni už byl tento model trošku upraven a letos – pokud je A-tým v posilovně – tak se připravuje pod vedením kondičního trenéra Miroslava Skály. Ten si jejich přístup pochvaluje. „Kluci pracují dobře. Jde vidět, že mají disciplínu. Co se jim řekne, to dělají. Motivují se mezi sebou, váhy si neubírají nebo si je naopak přidají. Jsem maximálně spokojený,“ sděluje ve videorozhovoru v posilovně Power House Zeus.

První část letní přípravy skončí hokejistům Dukly přesně s koncem školního roku. A-tým má za sebou aktuálně pět týdnů přípravy ze šesti. Hokejisté nabírají sílu v posilovně nebo ve sportovním areálu Na Stoupách. „Začali jsme vytrvalostí, pak jsme pomalu přecházeli na nějaké vytrvalostní síly a teď jedeme sílu jako takovou. Aby byli kluci připravení na výbušnou sílu a dařilo se jim na ledě,“ hodnotí ve stručnosti pět týdnů ze šesti kondiční trenér Miroslav Skála. „Vytrvalost byla na začátku, teď už vše fakt přesouváme do méně opakování. Aby hráči nabrali svalovou hmotu a měli během sezony z čeho brát a z čeho čerpat,“ upřesňuje plán letního drilu.

Fotogalerie: Trénink v posilovně 19.6.2018

Miroslav Skála pracuje s kolektivem A-týmu Dukly poprvé. Jeho pocity jsou zatím jednoznačně pozitivní. „Kluci pracují dobře. Jde vidět, že mají disciplínu. Dělají to, co se jim řekne,“ hodnotí výkony hokejistů a popisuje to, co během tréninků vidí. „Líbí se mi, že se mezi sebou motivují, hecují. Neubírají si váhy a jedou s těmi, co jsou dané, nebo si naopak přidají. Jsem spokojený úplně maximálně,“ říká fitness kouč, jehož dávky budou hokejisté polykat ještě týden. „Myslím si, že jsme si s kluky sedli a že progres tam nějaký je. Nejsou zničení, cítí se dobře a to je nejdůležitější,“ sděluje na závěr.

Videorozhovor s kondičním trenérem Miroslavem Skálou

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Foto: Zdeněk Drla