Držíme se přípravy, která se nám dva roky po sobě osvědčila, říká František Zeman

25.06.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Pět týdnů první části letní přípravy mají hokejisté Dukly za sebou. Poslední je čeká souběžně s posledním červnovým týdnem. Je tudíž čas na dílčí povídání, o které jsme požádali Františka Zemana, jihlavského asistenta trenéra. „S kolegou Petrem Vlkem jsme zvolili znovu nový model. Kluci polykají tréninkové dávky v posilovně Zeus pod dohledem kondičního trenéra Míry Skály. Má to něco do sebe,“ říká trenér, který začne u A-týmu Dukly šestou sezonu.

Pro radikální změnu přípravy se rozhodl Petr Vlk a František Zeman před dvěma lety. Dlouhé výběhy, jízdy na kole nebo specialitku v podobě triatlonu tehdy nahradil zcela jiný model přípravy. Tréninky byly časově kratší, ale o to více intenzívnější. A v posilovně. Loni přišla dílčí úprava, letos také – zejména v podobě kondičního trenéra. „Zvolili jsme znovu nový model. Kluci polykají tréninkové dávky pod dohledem kondičního trenéra Míry Skály v posilovně Zeus, kde nám umožnil dělat letošní přípravu. Kombinujeme jí ještě s posilovnou Matrix a v okolí Jihlavy.“

Fotogalerie: Běhy v areálu Na Stoupách, 22.6.2018

Aby nebyla příprava pouze jednotvárná a neodehrávala se jen mezi čtyřmi zdmi, trénují hráči také venku. „Zařadili jsme i spinning, schody na Letním kině, tartanovou dráhu v areálu na Stoupách, mírné kopce v okolí Stoup a písek na Vodním ráji,“ vyjmenovává František Zeman s tím, že žádné velké změny se v posledním týdnu letního drilu očekávat nedají. „Budeme se držet přípravy, která se nám dva roky po sobě osvědčila. Žádný špek v podobě triatlonu Železného muže nebude,“ doplňuje jihlavský asistent trenéra.

Po zakončení první části letní přípravy budou mít hokejisté třítýdenní volno. Znovu se sejdou v pondělí 23. července, kdy vyjedou na led.

Trenér František Zeman o letní přípravě

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Foto: Zdeněk Drla