První pocit na ledě? Myslel jsem, že se zabiju, směje se Michal Hlinka

23.07.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Třítýdenní volno je pryč, hráči A-týmu Dukly Jihlava se opět sešli a poprvé si společně vyzkoušeli led. V pondělí 23. července 2018 totiž začala příprava na ledě. První pocity byly veskrze pozitivní. „Po dlouhé době jsme mohli jít na led, takže to bylo s velkým nadšením. Všichni hokej milujeme a konečně jsme na ledě,“ hlásil po skončení tréninkové jednotky Michal Hlinka, který se viděl se svými spoluhráči poprvé od konce sezony – první část přípravy měl totiž individuální. „Celkem to uletělo a už je zase potřeba dřít,“ sděluje sedmadvacetiletý forvard.

Michal Hlinka byl po prvním tréninku na ledě hodně usměvavý. Nebylo se čemu divit, na led se vyloženě těšil a také se konečně viděl s některými svými spoluhráči z uplynulé sezony. V první části přípravy s nimi neměl tu čest, stejně jako David Kajínek se totiž připravoval individuálně. „Musel jsem si domlouvat schůzky s trenéry, od cvičení po koordinaci těla. Bylo to celkem náročné, ale na druhou stranu to bylo doma. Celkem to uteklo a už je zase potřeba dřít,“ usmívá se hráč se zkušenostmi z kanadské juniorky.

Jeho první dojmy z letu byly všelijaké, ale po malém okamžiku si všechno sedlo. „Když jsem vlezl na led, tak můj první pocit byl takový, že jsem myslel, že se na něm zabiju. Ale po třech minutách jsem se do toho dostal a snad to bude dobré,“ hlásí Michal, který je podobně jako Tomáš Jiránek rodák z Kopřivnice. „Po dlouhé ledě jsme mohli vyjet na led, takže bylo velké nadšení. Všichni hokej milujeme a konečně jsme na ledě. Začátek byl takový na zvyknutí si, ale potom už jsme si na první trénink dost mákli,“ myslí si „Hlína“ a jeho dojmy jsou tak stejné jako u dalšího zpovídaného hráče, obránce Davida Váni.

Kteří hráči vyjeli na první led?

Brankáři: Jan Brož, s Duklou se připravují i Josef Kořenář a David Rittich
Obránci: David Kajínek, Lukáš Mareš, Jan Pohl, Ladislav Pospíchal, Václav Půža, Jakub Suchánek, Miha Štebih, Petr Štindl, Matěj Vála, David Váňa, Petr Veleba
Útočníci: Lukáš Anděl, Tomáš Čachotský, David Čermák, Vlastimil Dostálek, Michal Hlinka, Tomáš Jiránek, Matěj Pekr, Josef Skořepa, Adam Zeman, na zkoušku Tomáš Harkabus, Martin Osmík

Videorozhovor s Michalem Hlinkou o prvním tréninku na ledě

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla