Třetí příprava, poprvé venku. Jihlavští hokejisté cestují na led zlínských Beranů

09.08.2018 / Tomáš Lysý

Přípravné období pokračuje třetím zápasem, ve kterém Dukla Jihlava míří poprvé na led soupeře. Po úspěších proti Kokšetau (2:0) a Olomouci (2:1) změří jihlavští hokejisté síly s Aukro Berany Zlín, pro které to bude – stejně jako pro Olomouc – první přípravný zápas na novou sezonu. Ten začíná na Zimním stadionu Luďka Čajky od 17:30. Utkání se započítává do ZUBR Cupu, ve kterém bude vedle obou týmů soutěžit ještě Přerov a Nové Zámky.

Také Dukla a Zlín jsou v rámci přípravy „starými známými,“ oba dva týmy se totiž potkaly již v předzávodním období minulé sezony. Tehdy nejprve Jihlava na ledě soupeře padla 2:3 na nájezdy a poté si doma připsala jedinou přípravnou výhru, když porazila soupeře 3:1.

Následně se oba celky potkaly čtyřikrát v základní části Tipsport extraligy ledního hokeje. V pátém kole na jihlavském ledě to dlouho vypadalo, že Zlín získá tři body, ale Dukla ve třetím dějství otočila z 0:2 na 3:2 a zapsala první tříbodové vítězství v sezoně. Ze zlínského ledu si pak červenožlutí odvezli dva body za vítězství 2:1 na samostatné nájezdy. V dalších dvou utkáních měli naopak navrch Aukro Berani. Na Horáckém zimním stadionu s notnou dávkou štěstí ubojovali vítězství 2:1 a doma pak Duklu porazili stejným poměrem zejména proto, že svěřenci trenéru Petra Vlka a Františka Zemana doplatili na špatnou produktivitu.

V nové sezoně bude Dukla bojovat o opětovný návrat do Tipsport extraligy ledního hokeje a zlínské hokejisty čeká zápolení o co nejlepší pozice v nejvyšší české hokejové soutěži. Otázkou zůstává, jak se Berani vypořádají s odchody dvou výrazných person. Velkým oslabením je odchod Libora Kašíka do ruského Chabarovsku, jelikož poslední sezony si prakticky nešlo představit zlínský celek bez této gólmanské opory. O něco blíže směr východ zamířil ofenzívní tahoun Roberts Bukarts, jenž posílil Třinec. Díru po Kašíkovi by měl zacelit do Zlína se navrátivší Jakub Sedláček, jenž v uplynulé sezoně chytal za Slovan Bratislavu.

Když byl Zlín na Horáckém zimním stadionu naposledy, odvezl si vítězství 2:1. Že by bylo úplně zasloužené, to se říct nedalo, jelikož Jihlava měla více ze hry a Aukro Berany výrazným způsobem podržel gólman Libor Kašík, který chytil i samostatný nájezd. Cenné tři body tak putovaly na Zimní stadion Luďka Čajky, kde je ve čtvrtém vzájemném zápasu Berani potvrdili shodnou výhrou 2:1. Foto: Tomáš Lysý

Rozpis přípravných zápasů HC Dukla Jihlava před sezonou 2018/2019:

Pátek 3.8.2018, 18:00: HC Dukla Jihlava - Arlan Kokšetau 2:0
Úterý 7.8.2018, 18:00: HC Dukla Jihlava - HC Olomouc 2:1
Čtvrtek 9.8.2018, 18:00: Aukro Berani Zlín - HC Dukla Jihlava
Úterý 14.8.2018, 18:00: HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 16.8.2018, 15:30: HC Nové Zámky - HC Dukla Jihlava
Úterý 21.8.2018, 17:00: HC Olomouc - HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 30.8.2018, 18:00: HC Dukla Jihlava - Aukro Berani Zlín