Stánek Dukly na Dni dětí byl v obležení až do samého závěru, usmívá se Lukáš Sáblík

04.06.2019 / Tomáš Lysý, Lukáš Sáblík

První červnový den se v areálu jihlavského letního kina konala pod záštitou Hitrádia Vysočina oslava Dne dětí. Dukla Jihlava samozřejmě nemohla chybět a kromě suvenýrů nabídla dětem možnost zastřílet si na opravdovou branku, prohlédnout si originální dresy a vyzkoušet si hokejovou výstroj. „Velký zájem byl hlavně o tu brankářskou, takže se v průběhu dne vystřídalo v brance i několik dětí a zažily tak na vlastní kůži, jaké to je čelit letícímu puku či míčku,“ má jako bývalý gólman radost Lukáš Sáblík, který měl spolu s Josefem Koldou duklácké stanoviště na starosti. „Doufáme, že jsme stovky dětí a rodičů, kteří k nám zavítaly, potěšili, a rádi se s nimi budeme vídat i do budoucna na zimním stadionu buď jako s fanoušky nebo jako s vycházejícími hvězdami našeho hokeje,“ dodává jihlavský sympaťák.

Jako by samo počasí vědělo, že 1.6. je na programu Den dětí. Prakticky na všechna místa České republiky se snesla vydatná porce sluníčka, což byl pro děti možná jeden z největších dárků k jejich svátku. A proto jich také zavítalo do areálu Letního kina na tisíce. Na děti čekala spousta vystoupení atrakcí, měly se tak skutečně na co těšit. K parádnímu průběhu dětské oslavy vydatným způsobem přispěla i Dukla Jihlava.

Vedle již zmiňovaného vyzkoušení hokejové a brankářské výstroje si přišly na své i menší děti. Ať už s kresbou nebo s klubovým maskotem, který nezkazí žádnou legraci. „Menší děti malovaly krásné obrázky maskota JD nebo loga Dukly. Ježek JD samozřejmě nemohl na takové akci chybět a přišel se podívat osobně. Sklidil mezi dětmi obrovský úspěch a se 150 z nich se stačil vyfotit,“ usmívá se Lukáš Sáblík.

Kompletní fotogalerie ze Dne dětí 2019

Své si užily i děti oblečení do brankářské výstroje nebo tací, kteří si na gólmana chtěli zastřílet. „Na střelbu byla od začátku dlouhá fronta, stánek Dukly byl v obležení až do samého závěru, takže jsme opouštěli oslavu mezi posledními,“ zakončuje extraligový mistr s Karlovými Vary a odchovanec jihlavského hokeje, který za červenožluté barvy odchytal přes tři stovky zápasů.

Foto: Lukáš Sáblík, Josef Kolda