8:2
(3:1, 3:0, 2:1)

Dorostenci rozdrtili PZ Kladno a nadále se drží v popředí skupiny o udržení

13.12.2019

Jihlavští dorostenci s přehledem zvládli utkání proti PZ Kladno. Ačkoliv na gól Jana Nevšímala hosté odpověděli, v průběhu první třetiny se trefil ještě David Polodna a Jonáš Jungwirth, jehož gól na 3:1 byl nakonec vítězný. Dukla postupně navyšovala vedení na 7:1, když se prosadili postupně Martin Hrbek, Daniel Pavelec, znovu Jonáš Jungwirth a Cyril Valach. Hosté sice ve třetí třetině korigovali stav, ale na konečných 8:2 uzavřel skóre Daniel Pavelec. Dukla se tak drží v první čtyřce, která si vybojuje záchranu extraligy.
13.12.2019 16:30, ELIOD Extraliga dorostu - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Pulda – Šabatka, Adam, Macek, Janda, Hrbek, Sapík, Vovsík – Polodna, Melenovský, Jungwirth – Pavelec, Nevšímal, Valach – Juřička, Zdarsa, Sopotnik – Bulík
8

PZ Kladno

Liemann (41. Port) – Zukriegel, Rubáček, Horn, Melichna, Šmejkal, Trojna, Deniger – Redlich, Vosyka, Kulich – Cihelka, Mikeska, Hanousek – Šilhavý, Rynda, Pospíšil – Jechumtál
2
Branky a nahrávky: 2. Nevšímal (Pavelec), 17. Polodna (Jungwirth, Melenovský), 19. Jungwirth (Polodna), 35. Hrbek (Polodna, Melenovský), 36. Pavelec (Nevšímal, Valach), 37. Jungwirth (Polodna), 42. Valach (Nevšímal, Pavelec), 59. Pavelec (Nevšímal, Valach) – 14. Hanousek (Cihelka), 52. Redlich (Vosyka, Rubáček). Rozhodčí: Maršálek – Tichý, Kučera. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 47:18. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1, 7:2, 8:2.

Ohlasy trenérů

Martin Procházka (PZ Kladno): Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Přece jen Jihlava je na tom trošku jinak i po fyzické stránce. Začali jsme ustrašeně a i když jsme vyrovnali na 1:1, tak pak jsme dostali dvě další branky po našich chybách. Nakonec po nás Jihlava více šla a utkání měla jednoznačně pod kontrolou. Naši hráči se z toho už nedostali, takže jsme hráli ustrašeně po celý zápas a všichni hráči nesou vinu na tom, že jsme dostali milosrdných osm branek. Protože to mohlo být jednou tolik.

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): V první třetině nám nešly trošku nohy, naštěstí jsme byli produktivní a dali jsme tři branky, takže jsme soupeři vždycky odskočili. Pak byl rozhodující faktor za stavu 4:1, kdy mělo Kladno šanci, puk zůstal na čáře a my hned z protiútoku dali dvě branky. Odskočili jsme na 6:1 a zápas už kontrolovali. Třetí třetina byla až moc lehkovážná a v jiných zápasech, kdy stav bude vyrovnanější, by se nám mohla podobná hra vymstít. Doufám, že se z toho kluci ponaučí a každou třetinu budeme hrát tak, jak kdyby byl stav 0:0 a budeme jí chtít vyhrát. Jinak klukům patří gratulace a velké poděkování, že jsme zápas zvládli.