Parádní podmínky pro extraligovou mládež! Junioři a dorostenci vyjeli v Polsku na led

01.11.2020 / Tomáš Lysý

Dva mládežnické extraligové týmy Dukly – juniorka a dorost – konečně vyjeli na led. Poslední říjnový den časně nad ránem cestovali z Jihlavy do polského horského města Krynica Zdrój, kde jsou v současnosti jedny z nejoblíbenějších polských lázní. „Odjížděli jsme brzy ráno, měli jsme totiž před sebou 580 kilometrů cesty. Odpoledne pak byli kluci po třech týdnech konečně na ledě. Vše samozřejmě probíhá za dodržování přísných hygienických opatření,“ sděluje manažer a sekretář mládeže Dukly Jiří Jungwirth. Od pondělí se ve stejném sportovním komplexu bude připravovat i polská reprezentace do 16 let a Dukla má samozřejmě zájem o přípravný zápas.

Téměř šest set kilometrů dlouhá cesta čekala extraligové mládežníky a trenéry Dukly poslední říjnový den. Polské horské město s vyhlášenými lázněmi Krynica Zdrój, kde se v roce 1931 konalo mistrovství světa v ledním hokeji, není od Jihlavy zrovna blízko. „Odjížděli jsme brzy ráno, protože jsme před sebou měli osm hodin cesty a 580 kilometrů. Ale dojeli jsme v pořádku a odpoledne kluci po třech týdnech konečně vyjeli na led,“ hlásí Jiří Jungwirth a jedním slovem doplňuje, že příprava v Polsku probíhá za přísného dodržování veškerých nařízení vzhledem k pandemii koronaviru covid-19. „Připravujeme se za důsledného dodržování covidových opatření. Nosíme roušky, dezinfikujeme ruce i prostory, kde jsme,“ říká jihlavský manažer a sekretář mládeže.

Jihlavští mládežníci a realizační tým jsou s prvním dnem přípravy v Polsku spokojeni. Což potvrzuje svými slovy i Jiří Jungwirth: „Zimní stadion je velice příjemný s dobrými kabinani. Disponuje vybaveností jako je posilovna nebo rozcvičovna,“ informuje ke stánku, kde se v roce 2012 pořádalo hokejové světa divize 1B (třetí nejvyšší kategorie) a je pravidelným útočištěm polských (nejen) hokejových reprezentačních týmů. „Včera jsme v tomto lázeňském městě ale využili především horský vzduch,“ usmívá se.

Kompletní fotogalerie z prvního dne

Hráči jsou v Polsku především kvůli přípravě, aby byli znovu připraveni na případné opětovné zahájení soutěží. Vždyť dorostenci Dukly jsou nejlepším týmem celé letošní soutěže. Junioři se sice pohybují ve spodních patrech tabulky, ovšem jejich letošní výsledky jsou hodně vyrovnané. Zároveň je ale myšleno na vzdělání hokejistů. „Ubytování máme velmi dobré. Zejména je zajištěno dobré Wi-Fi připojení pro školní výuku online,“ doplňuje Jiří Jungwirth.

Na místním stadionu pro 3000 diváků se před osmi lety pořádalo mistrovství světa divize 1B (třetí nejvyšší kategorie, po hlavním mistrovství světa a divizi 1A).

Suchá příprava

Extraligoví junioři a dorostenci Dukly po třech týdnech konečně vyjeli na ledovou plochu k tréninku.

Šatny stadionu.

Vše samozřejmě probíhá za důsledného dodržování hygienických opatření.

Dočasné mimosportovní útočiště jihlavské mládežnické výpravy. Foto: Jiří Jungwirth




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava