Nyní musíme ukázat, jakou sílu v týmu máme. Není cesty zpět, říká Filip Eliáš

25.03.2021 / Tomáš Lysý

Odehrál svůj první seniorský zápas v play-off v kariéře. Bohužel se Filip Eliáš, stejně jako jeho spoluhráči, nemohl radovat z výhry. Dukla sice našlápla dobře a měla v první třetině velkou převahu, jenže po její úvodní brance Litoměřice rychle srovnaly krok. „Je to play-off. Rozhodují malé chybičky, zase jsme jich dost udělali a soupeř je potrestal,“ hlásí mladý obránce po své premiéře ve vyřazovacích bojích.

Jihlavští hokejisté vstoupili do čtvrtého zápasu čtvrtfinále možná nejlépe ze všech čtyř mačů. Hráli aktivně, soupeře tlačili, měli gólové šance. Jenže místo toho, aby v desáté minutě vedla Dukla 3:0, byl stav bezbrankový. „Začali jsme dobře. Soupeře jsme tlačili a dokonce jsme dali první gól. Ale bohužel. Je to play-off, rozhodují malé chybičky. My jsme jich zase udělali dost a soupeř je potrestal,“ ohlíží se za zápasem Filip Eliáš.

A má pravdu. Dukla se sice dostala do vedení 1:0, ale Litoměřičtí hned srovnali krok a ve druhé třetině potrestali jihlavské oslabení. Ve třetí části přidali další dvě branky a rázem z toho byl pro Duklu nepříznivý stav 1:4 za vývoje série 1:2 na zápasy. Malou naději sice červenožlutí vykřesali využitou přesilovkou Tomáše Harkabuse, ale Stadion ihned odskočil a potřetí za sebou vyhrál o tři góly (zápasy v sérii: 2:1, 1:4, 3:6, 2:5). „Zase jsme dostali góly z přesilových her. Nyní je to blbé, prohráváme 1:3 na zápasy. Ale musíme ukázat, jakou sílu v týmu máme. Už není krok zpátky,“ ví moc dobře Filip Eliáš a tuto skutečnost si uvědomuje nejen on. „Nemáme kam uhnout. Musíme vyhrát třikrát za sebou a otočit sérii pro nás,“ dodává jihlavský obránce.

Rozhodně to není nemožné. Vždyť v této sezoně porazila Dukla svého čtvrtfinálového soupeře třirát v řadě (4:0, 6:0, 2:1), nyní třikrát v řadě vyhrál Stadion. Ovšem je třeba výrazné zlepšení. „Musíme se zlepšit a probrat každou chybu, aby se neopakovala. Dělat všechny ty drobnosti, jak po nás chtějí trenéři, a vyhrát v příštích zápasech,“ uzavírá nelehké hodnocení čtvrtého zápasu Filip Eliáš.

Filip Eliáš po čtvrtém čtvrtfinále

Autor videa: Tomáš Lysý

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava