Příprava pokračuje. Dukla vyzve kombinovaný tým Vienna Capitals

25.08.2021 / Tomáš Lysý

Po vítězství nad Havlíčkovým Brodem 7:1 si jihlavští hokejisté zahrají v tomto týdnu další přípravný zápas. Dukle se totiž podařilo dohodnout se s týmem spusu Vienna Capitals, jenž do CZ LOKO Arény přijede v rámci přípravy v kombinované sestavě, ve které bude řada hráčů záložního týmu Vienna Capitals Silver. Utkání začíná ve čtvrtek 26.8.2021 od 18 hodin a majitelé permanentek z uplynulého ročníku mají na zápas vstup zdarma (po předložení permanentky k turniketu).
Celotýdenní program bude završen tradičním Fans Day, jenž proběhne v pátek 27.8.2021 od 16:15 na jihlavském Masarykově náměstí.

Každé utkání je lepší než trénink. To Vám potvrdí mnoho trenérů. Jihlavští hokejisté v úterý opět nastoupili proti druholigovému Havlíčkovu Brodu a po vítězství v Kotlině 10:3 si tentokrát připsali výhru 7:1. Zápasovou radost ale zastínila smutná zpráva právě z města jihlavského soupeře, že legendární obránce Jan Suchý skonal ve věku 76 let. Památku zřejmě nejlepšího obránce na světě své doby uctily oba týmy minutou ticha a Dukla připomene legendu legend i v pátek na Fans Day.

Tým spusu Vienna Capitals je jedním z nejlepších celků rakouské historie. Několikanásobný mistr rakouské nejvyšší hokejové soutěže zapsal řadu úspěchů i v lize EBEL, dnes ICE Hockey League. Vyhrál jí v roce 2005 a 2017, dvakrát byl poraženým finalistou, pětkrát skončil na třetím místě. V jeho kádru nalezneme řadu rakouských reprezentantů. Záložní celek Vienna Capitals Silver hraje Alpskou hokejovou ligu, ve které nastupuje i řada dalších rezervních týmů z Ice Hockey League (např. ze Salzburgu, Linze nebo Klagenfurtu) či italské a slovinské mančafty. Mezi nimi je třeba Val Pusteria (bývalý tým ex-jihlavského forvarda Wacey Rabbita), Cortina, Ljubljana nebo Jesenice. V týmu Vienna Capitals Silver nastupují i dva čeští hokejisti, obránce Libor Macháň nebo forvard Martin Košnář.

Soupiska a realizační tým Vienna Capitals siver

ZÁPASOVÁ OPATŘENÍ

Také tento zápas se odehraje za platných epidemiologických opatření. Na akci mohou být přítomny pouze osoby, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19. Po vstupu na zimní stadion je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem (např. FFP2, KN 95) po celou dobu trvání akce. Všichni diváci musí při utkání sedět, je zakázáno při utkání na zimním stadionu stát.

Totožný postup absolvoval během prvního přípravného utkání doma proti Kladnu také jednatel Dukly Bedřich Ščerban. „Zpětně bych chtěl poděkovat všem fanouškům, kteří přišli na zápas Dukly proti Kladnu do CZ LOKO Arény a fandili nám. Je to samozřejmě nelehká doba. Vím, že tato opatření jsou nepříjemná a rozumím tomu, že jsou lidi na omezení naštvaní. Je třeba si uvědomit, že Dukla není ten, kdo tyto opatření vymýšlí a zavádí. Jako pořadatel zápasu máme povinnost ze zákona zajistit dodržování těchto nařízení, která od vlády a Ministerstva zdravotnictví přicházejí. Nicméně jak už jsem jednou řekl, tak opakuji: Pokud mám volit mezi tím, že budu částečně omezený, ale moct jít na hokej – nebo bude hokej bez diváků, tak volím to, abych i při částečném omezení na hokeji byl a mohl si ho užívat. Kdo byl na utkání proti Kladnu, tak nemůže litovat. Byl to parádní hokej. Měl jsem z toho utkání výborný prožitek a pevně věřím, že i všichni ostatní fanoušci na stadionu. Hráčům děkuji za výkon, hokejem jsem se bavil.

Chtěl bych návštěvníkům zápasu poděkovat. A jen aby si nemysleli, že tato opatření pouze vymáháme a pak jim za to „jen“ poděkujeme: Strávil a zažil jsem to s nimi. Šel jsem normálním vchodem na stadion přes turniket, stejně jako ostatní. Na loňskou permanentku. Kontrolou a prokázáním, že jsem po očkování. Během celého utkání jsem seděl na tribuně s nasazenou rouškou ve společnosti fanoušků a díval se s nimi na hokej. Šel jsem stejnou cestou jako oni a myslím si, že omezení nejsou tak hrozná a dá se to zvládnout. Netěší mě to a radši bych stál, pohyboval se bez roušky a fandil. Ovšem taková je situace a na svou vlastní kůži jsem zažil, že se opatření dají zvládnout. Pokud má člověk rád hokej a chce se na něj jít podívat – a je to jediná cesta ke vstupu, tak jsem ochotný jí podstoupit," otevřeně informuje šéf Dukly Jihlava.

U vstupu do zimních stadionů bude nutné předložit jeden z těchto dokumentů:
• Negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní.
• Negativní Antigen test ne starší než 72 hodin.
• Mezinárodní certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování.
• Laboratorně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní.

Pořadatelé utkání žádají o striktní dodržování všech uvedených nařízení. V případě jejich nedodržování bude divák z prostor stadionu vykázán.

VSTUPY DO CZ LOKO ARÉNY

Z důvodu teplého počasí budou pro vstup do CZ LOKO arény vyčleněny pouze dva vchody a to vchod A a F ze Smetanových sadů. Zde bude též umístěna pokladna. Vchody se otevřou hodinu před začátkem utkání – v 17 hodin. Vstupné na utkání je stanoveno pro dospělého diváka na 80 Kč, dítě od 130 cm výšky zaplatí 20 Kč. Pro držitele permanentních vstupenek ze sezony 2020/21 je vstup na přípravná utkání zdarma, permanentní vstupenku ovšem musí mít majitel u sebe (projde jejím načtením přes turniket).

Prosíme všechny návštěvníky, aby dodržovali pokynů pořadatelské služby a výzev hlasatele při utkání.