Klobouk dolů před mladými kluky, jak zápas odehráli, těší Jakuba Illéše

16.11.2021 / Tomáš Lysý

Na Army zápas se moc těšil. V průběhu několika dní před zápasem to bylo vidět, třeba i na sociálních sítích či facebooku Dukly. Jakub Illéš nastoupil do svého prvního Army zápasu, jelikož v roce 2019 přišel do Jihlavy až po Army game a loni se Den válečných veteránů připomínal kvůli absenci diváků na stadionech jen na sociálních sítích klubu. „Dresy jsou strašně povedené. Proto jsem si ho vzal i na rozhovor. Vyšité logo, kapitánský frček na ramenou také vyšitý. Navíc jsme vyhráli. Bomba! Budu ho dražit, pokud půjde do aukce,“ rozplýval se Jakub Illéš.
A ano, dresy do aukce půjdou. Dražba bude trvat pouze deset dní a dres Kuby, střelce dvou branek, se bude dražit ve prospěch nadačního fondu Válečných veteránů.

Ještě dopoledne před zápasem nebylo vůbec jasné, jak bude sestava Dukly vypadat. Jihlavský kádr trápí řada zraněných a nebýt toho, že juniorka měla volno, šli by červenožlutí do zápasu snad na necelé tři pětky. „Ještě ráno pár kluků onemocnělo a museli skrečovat zápas kvůli zdravotnímu stavu. Kádr se doplnil kluky z juniorky a z dorostu a klobouk dolů před nimi. Odmakali to, hráli na sto procent a věřili si na puku,“ je rád za výkon mladých hráčů Jakub Illéš, který hrál s teprve patnáctiletým Kevinem Coufalem. „Na to, kolik mu je, jakého je vzrůstu a kolik váží, tak odehrál zápas s grácií. Snažil jsem se ho co nejvíce podpořit a i on sám přišel, měl iniciativu a podporovali jsme se,“ nechá nahlédnout pod pokličku zápasu.

Dvě branky v jednom utkání, to jistě potěší jakéhokoliv hráče. Navíc když se jedná o speciální zápas. „Nevím, jaký gól byl jednodušší. Asi ten do prázdné branky, protože v ní nebyl gólman,“ usmívá se Jakub Illéš. „Kluci se mne ptali, jestli jsem mířil nebo ne. Prostě branka je uprostřed hřiště na jeho druhém konci. Zkusil jsem vystřelit, padlo to tam. Mohli jsme zápas v klidu dohrát a soupeř tím ztratil tlak,“ hlásí jihlavský útočník, pro kterého jsou zápasy proti Porubě o něco více vyhecovanější. Za soupeře hrál, je ostravským rodákem… „Kluky znám a vždy je to takové vypjatější. Asi to mám hlavě, že v kádru soupeře ti kluci a trenéři jsou. Jsem proto strašně rád, že jsme vyhráli a zápas ubojovali,“ dodává produktivní forvard.

Jakub Illéš po výhře nad Porubou

Tisková konference: Karel Nekvasil (Dukla) – David Moravec (Poruba)

Autor videí: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC RT TORAX Poruba 2011 4:2

Video: HZStv1