Soupeře vrátily do hry naše stupidní fauly, zlobil se jihlavský kouč Chalupa

20.11.2005 / Eva Streichsbierová

Dukla Jihlava sahala v Mladé Boleslavi po třech bodech, nakonec nezískala ani jeden. Po čtyřiceti minutách vedli jihlavští hokejisté na ledě Středočechů brankami Tomáše Čachotského a Ladislava Rytnaera 2:0. V posledním dějství ale třikrát inkasovali v oslabení a čtvrtý gól přidali domácí při závěrečné hře Jihlavy bez brankáře. Po porážce 2:4 zůstává Dukla na sedmém místě prvoligové tabulky.

Jihlavští trenéři promíchali před sobotním zápasem sestavou a na led poslali čtyři naprosto odlišně složené útoky než v předchozích zápasech. „Například v té první lajně to určitě líp šlapalo, protože Čachotský hodně bruslí, odtahá hodně puků, zkrátka odvede spoustu práce. Myslím, že změna přinesla svoje ovoce,“ byl přesvědčen jihlavský kouč Milana Chalupa.

Dvě třetiny fungovalo vše na sto procent, po čtyřiceti minutách vedla Dukla 2:0. Nejprve se trefil právě nový člen prvního útoku Tomáš Čachotský. „Byl to přesilovkový signál. Olda (Oldřich Bakus, pozn. redakce) to vždycky zkouší poslat k volné tyči, a pokud to vyjde, tak už je potom snadné dát gól,“ popsal úvodní jihlavskou branku šťastný střelec. Druhou přidal v polovině zápasu Ladislav Rytnauer.

Jenomže ani dvougólový náskok Dukle k bodovému zisku nestačil. V závěrečném dějství se někteří její hráči nechali zbytečně vyloučit a Středočeši prohřešky hostů okamžitě trestali. Vyrovnání zařídil David Nedorost, který se poprvé prosadil ve 43. minutě a podruhé o třináct minut později. „Soupeře vrátily do hry naše stupidní fauly,“ neskrýval rozhořčení jihlavský trenér.

Rozhodující moment přišel dvě a půl minuty před koncem normální hací doby. Jihlavský obránce Robert Pospíšil nedokázala zastavit rychlejšího protihráče jinak než za cenu faulu a Mladá Boleslav hrála další přesilovku. „Je to velká škoda. Měli jsme to zkoušet spíš dobruslit než hákovat. Je sice pravda, že to domácí hráč trochu přifilmoval, ale i tak. Co se dá dělat,“ povzdechl si po zápase Tomáš Čachotský.

Pospíšilův faul potrestali domácí trochu symbolicky za 33 vteřin! Obránce Dukly totiž nosí na zádech právě číslo 33. „Byl přede mnou chumel hráčů a asi dva stáli v brankovišti, snažil jsem se je odtamtud dostat, ale marně. Rozhodčí na to nějak nereagoval a oni dali gól,“ zlobil se brankář Jaroslav Suchan, v sobotu bezesporu nejlepší hráč Dukly. „Na jeho výkony spoléháme. Dneska chytal skvěle, ani za jeden gól nemohl,“ zastal se svého svěřence trenér Chalupa.

V závěru zkusila Dukla hru bez brankáře a inkasovala počtvrté. „Myslím si, že zas tak špatně jsme nehráli, abychom nezískali ani bod. Bohužel jsme dali v přesilovce jenom jeden gól, zatímco domácí tři. To rozhodlo! Měli jsme také velkou smůlu, protože jsme asi třikrát trefili tyč. Kdybychom alespoň jednu z těch střel přetavili v gól, vezli jsme si domů všechny body,“ uzavřel hodnocení dalšího nepovedeného zápasu jihlavský lodivod.