3:0
(0:0, 1:0, 2:0)

Adam Černý vynuloval Kometu, Dukla poráží Brno 3:0

24.02.2022 / Andrea Nováková

Dukla vrátila Kometě porážku z třicátého kola. Na první branku zápasu se čekalo až do 28. minuty, když se v přesilové hře prosadil Matěj Vojáček. Skóre se měnilo až ve třetí třetině, kdy druhou branku Jihlavy přidal také v přesilové hře Andrej Klapica. O necelé čtyři minuty později navyšoval na konečných 3:0 Václav Kudrna. Po zranění byl trenérem brankářů výborně připraven gólman Adam Černý, který vychytal čisté konto a svými zákroky přispěl k výhře nad Kometou 3:0.
24.02.2022 16:30, Extraliga dorostu - 35. kolo

HC Dukla Jihlava

Černý – Jeletz, Matějíček (A), Vandas (C), Löffler, Ošmera, Topol (A), Hamřík – Vojáček, Váňa, Peš – Habermann, Modl, Klapica – Kudrna, Veselský, Chlubna – Gutsu
3

HC Kometa Brno

Kavan – Máša (A), Eich (C), Svoboda, Zubíček, Mitro, Kuswito, Spanel, Antony – Zduba, Nekvapil, Škodík – Pavlík, Halačka, Červenka – Röss, Šantora, Šebela
0
Branky a nahrávky: 28. Vojáček (Peš, Matějíček), 44. Klapica (Modl, Löffler), 48. Kudrna (Peš, Löffler). Rozhodčí: Mejzlík – Polák, Augusta. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 91. Střely na branku: 43:32. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

První třetina nám nabídla aktivní hokej na obou stranách, ale bez branek. V druhé minutě byl vyloučen domácí Chlubna na dvě minuty za nedovolené bránění. V této početní výhodě si Kometa nevytvořila příliš šancí a přesilovka nebyla zužitkována. V 15. minutě došlo k vyloučení i na straně hostů. Pouze 43 vteřin uběhlo z přesilovky Jihlavy a síly na ledě se vyrovnaly, když byl za sekání vyloučen Peš. Ani jeden celek si nedokázal vytvořit příliš velké možnosti ke skórování, a tak první třetina skončila za nerozhodného stavu 0:0.

Kudrna byl ve velké šanci faulován a bylo nařízeno trestné střílení, která však domácí hráč neproměnil. Ve 25. minutě si Kometa opět zahrála přesilovou hru, ale ta se jim moc nepovedla a domácí oslabení ustáli. Po vyloučení hostujícího Pavlíka si přesilovku zahrála také Dukla a byl z toho první gól zápasu, když se přesně trefil Matěj Vojáček. O pár minut později měla Jihlava dvojnásobnou početní výhodu. Tu však nevyužila a Brno toto dvojnásobné oslabení ubránilo. Kometa začala být aktivnější a hrála více do těla. Velkou šanci měl brněnský Röss, když po jeho střele zazvonila tyčka branky, kterou střežil Adam Černý.

Po vyloučení na straně Brna přidala Dukla druhý přesilovkový gól, když se v čase 43:16 prosadil Andrej Klapica. Možnost přesilovky měla poté taky Kometa, která opět početní výhodu nevyužila. Dukla byla dnes v oslabení stoprocentní a nedovolila soupeři skórovat. Jihlava přidala ve 48. minutě další branku. Tentokrát z hole Václava Kudrny, který zvyšoval na 3:0. Brno si ještě dokázalo vytvořit nějaké šance, ale ty pochytal skvělý Adam Černý, který za svá záda nepustil ani jednu střelu hostů.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Tento zápas se mi hodnotí dobře. Přesilovku 5 na 3 jsme odehráli hůř. Pak se od toho odvíjel zbytek třetiny, ale do třetí třetiny jsme zase nastoupili koncentrovaně a zápas rozhodli.

Radek Bělohlav (HC Kometa Brno): Bez gólu se nedá vyhrát a dnes dal soupeř více gólů než my. Hokej na tomto hřišti se hraje trochu jiný a myslím si, že týmy si vyzkoušely kontaktní hokej. Nejsem zastáncem tohoto hřiště, ale co se dá dělat.