Šesťáci na turnaji v Brně obsadili skvělé třetí místo

01.09.2022 / Jaroslav Wollmann

O víkendu 20. - 21. 8. se na Hokejových halách dětí a mládeže v Brně uskutečnil dvoudenní mezinárodní hokejový turnaj BRNO HOCKEY CUP 2022 6. tříd, ročníku narození 2011 a mladší. Jihlavští mladíci se prezentovali skvělými výkony a v tvrdé konkurenci obsadili skvělé třetí místo.

Turnaje se zúčastnilo celkem dvanáct týmů z Česka, Slovenska, Rakouska a Slovinska, které byly rozlosovány do dvou skupin po šesti týmech. Po odehrání základních skupiny systémem každý s každým s herním časem 2 x 20 minut přišly na řadu boje o medaile, přičemž vítězové skupin se utkali o zlatou a družstva z druhých míst o bronzovou medaili.

Jihlavské mladíky čekaly ve skupině B zápasy s Dynamem Pardubice, Technikou Brno, výběr Hungary talents, Klagenfurtem a výběr Falcons SK. Ve skupině A hrály týmy Komety Brno, Vítkovic, Mariboru, Linze, Jindřichova Hradce a Třebíče.

Hráči s ježkem na prsou porazili v úvodní den turnaje Klagenfurt 10:0, Techniku Brno 8:1 a Hungary talents 9:3. Druhý den turnaje nabídnul bitvy s největšími konkurenty ve skupině, přičemž nejprve Dukla porazila 9:3 Dynamo Pardubice a do duelu se Slovak Falcons vstupovala s vědomím, že vítěz tohoto klání postoupí do finále celého turnaje. S výběrem hráčů několika klubů Slovenska (Trenčín, Bratislava apod.) byla k vidění další pohledná bitva, přičemž soupeř vytěžil z minima maximum a vyhrál 2:1. Následně v boji o bronzovou třetí příčku porazili mladí Dukláci 9:4 Vítkovice a mohli se na svém prvním letošním turnaji radovat ze zisku cenného kovu! GRATULUJEME!

Sestava Dukly Jihlava

Brankáři: Koldová, Svoboda, Čermák
Obránci: Štefl, Zápotočný, Rásocha, Duben, Pešl
Útočníci: J. Mareš, S. Fink, P. Fink - Horký, Kalců, Smejkal - Coufal, Kliment, V. Mareš