Ročník 2013 odehrál mini turnaj v Jihlavě

10.10.2022 / Němec

V neděli 25. září v rámci poslední přípravy před zahájením soutěže, uspořádala domácí DUKLA na jihlavském Zimáčku mini turnaj. Ten se odehrával na obou polovinách a hrálo se na 2 x 20 minut. Za soupeře přijala pozvání mužstva z Havlíčkova Brodu a Soběslavi. Všechna mužstva postavila po dvou týmech. A jelikož se Soběslavi nedostávalo hráčů do plného počtu, tak je doplnili vybraní hráči ze sestavy Dukly kteří patří k nejlepším. I Havlíčkův Brod posílil zkušený borec z řad hráčů Dukly.

A tak nejen z tohoto důvodu, ale i z faktu, že jihlavským hráčům a technickým poradcům jsou soupeři z minulé sezony dobře známi, se očekávaly krásné a vyrovnané souboje. Úvodní utkání s Havlíčkovým Brodem se neslo v duchu vysokého tempa, technických fines a šancí na obou stranách.

Domácí rodiče za podpory „Dukla“ bubnu vytvořili skvělou diváckou kulisu a potleskem odměňovali vstřelené branky svých ratolestí směřující k dalšímu vítězství.

A tak se i stalo, oba týmy Dukla 2013 Havlíčkův Brod porazily a chystaly se na další utkání se Soběslaví, doplněnou zkušenými hráči jihlavského týmu. Netřeba připomínat, že kdykoliv se hráči Dukly potkají proti sobě, neberou si servítky a jdou do boje na 100%!

Zápas „žlutého“ týmu právě proti posilněné Soběslavi byl vrcholem tohoto mini turnaje. Akcemi, bruslařsky a osobními souboji vyšponované utkání na svou stranu ve vítězství proměnila domácí Dukla a se zaslouženou radostí si jej užívala.

Vínový tým bojoval se stejnou vervou a soupeři jasně dokazoval, jak má výsledek dopadnout. Notnou chvíli byl zápas vyrovnaný či „tým vínových“ vedl, ale postupem času jejich střely nekompromisně končily na skvělém brankáři soupeře. Těsným rozdílem tak nakonec „vínoví“ prohráli. Každopádně nasazením a herním projevem to nebylo znát a zaslouží si chválu.

Jakožto „domácí“ musíme ocenit obě mužstva soupeřů, která předvedla skvělé výkony. Všichni tak odjeli vstříc očekávanému prvnímu soutěžnímu utkání spokojeni. Pro Duklu 2013 to bude právě účastník tohoto turnaje a sice Havlíčkův Brod, který nastoupí v plném hráčském obsazení.

Děkujeme trenérskému týmu za zvládnutí přípravy, rodičům za správný sportovní přístup ve všech směrech a těšíme se naviděnou při prvním soutěžním utkání 2. října.