Ročník 2013 odehrál první dvojzápas sezony

21.10.2022 / Němec

V neděli 2. 10. zavítal ročník 2013 do nedalekého Havlíčkova Brodu. Domácí posilněni o své nejlepší hráče, nastoupili v kompletní sestavě odhodláni na své půdě urvat první soutěžní body a vrátit DUKLE porážky z přípravných zápasů.

DUKLA po vydařené přípravě nastoupila do úvodu soutěže s neochvějným sebevědomím. Vínové mužstvo s úvodní buly nabralo vítr do plachet a bez urážky soupeře, jej „sfouklo“ v obou zápasech jako svíčky na narozeninovém dortu.

Obzvláště v prvním zápase se výsledek pohyboval vysoko nad druhou desítkou vstřelených gólů. Herně „vínoví – jinak DUKLA B“ opět předvedli ukázkový technický hokej ve vysokém bruslařském tempu.

Havlíčkův Brod sice hořce polykal ztrátu bodů v obou zápasech, přesto jejich výkon stojí za pochvalu. Bruslařsky našim borcům dlouho sekundovali a nebýt ukázkového čištění prostoru před naší bránou a sebejistým výkonem brankáře Voborníka, jistě by vstřelili více branek.

Proti žlutému mužstvu – DUKLA A nastoupil silnější celek z Havlíčkova Brodu a na hře to hned bylo poznat. Soupeř, bruslařsky a technicky na vysoké úrovni, naši branku často atakoval pokusy o proměnění ve vytoužený gól.

Většinu z nich však pozorný brankář Bourek zlikvidoval a to co padlo za jeho záda, nestačilo na to, aby soupeř získal převahu. Žlutí trpělivě vzdorovali.

Svou bojovností a houževnatostí před bránou soupeře, si vytvořili více gólových akcí a tím dostačující brankový náskok pro vítězství v obou zápasech.

Zápas to byl vskutku vyrovnaný a často brankový rozdíl nebyl vyšší než o jeden či dva góly. Nakonec však „žlutí – DUKLA A“ porazili Havlíčkův Brod „A“ výborným výsledkem 12:9 a 16:10.

DUKLA 2013 tak ve svém úvodním soutěžním utkání uspěla na 100% a těšíme se na další výzvy.