Ročník 2013 odehrál další zápasy ve Velké Bíteši

03.11.2022 / Němec

Za mlhou, jenž by se dala krájet … na ledovém struhadle, co by zvládlo i letitý parmazán … ano, za těchto podmínek se odehrálo další soutěžní kolo pro DUKLU ročník 2013. Tentokráte v neděli 16. října na zimním stadionu ve Velké Bíteši za účasti domácího výběru, Náměště nad Oslavou, Žďáru nad Sázavou a týmu Jihlavy.

Byť bylo mužstvo oslabené o půlku hráčů, kteří v předchozím dni odehráli zápasy v „Malé lize“, sestavil trenér Cihlář opět dva kompaktní celky. Již při rozcvičení bylo patrné, že technická vyspělost našich hráčů projde důkladným testem schopností, které jim technické podmínky ledové plochy připravily.

Puk odskakoval, přeskakoval hokejky a přihrávky často vázly na hrubosti ledu. A to na „všechny borce“ čekalo ještě překvapení v podobě nižších branek, kdy střely mířící vysoko, k překvapení hráčů, nekončili v síti, nýbrž pánubohu v okně.

První zápas se silným celkem Žďáru nad Sázavou nebyl pohledným hokejem. Kvalita ledu byla nejen pro hráče Dukly opravdovým oříškem, a tak krásných hokejových akcí, na které jsme zvyklí, bylo poskrovnu.

Přesto mladí „Dukláci“ hned v úvodu soupeře zaskočili rychlou nadílkou gólů a svojí ukázněností a úsilím dotáhnout akci až do konce, postupně získávali čím dál větší převahu a Žďár porazili v obou zápasech s jasnou gólovou převahou.

Černou tečkou za tímto zápasem tak zůstává hrubý zákrok soupeřova hráče na hraně likvidačního faulu. S očividným úmyslem „sundat“ našeho hráče, do něj najel a krosčekem jej narazil na mantinel. Přičemž to nebyl u tohoto hráče zákrok ojedinělý, již předtím pár krosčeků rozdal.

Jen se štěstím nedošlo ke zranění. Oprávněně to tak vyvolává spoustu otázek ohledně tvrdosti hokeje v dětských kategoriích, kompetentnosti rozhodčích i trenérů a přístupu rodičů, kteří se neštítí své potomky k hrubosti za hranou pravidel motivovat.

Před následujícím zápasem s domácí Velkou Bíteší došlo k úpravě ledu. Zlepšili se tak technické podmínky a na kvalitě hry se to hned projevilo. Domácí jihlavské hráče překvapili a v úvodu zápasu dokonce o dva góly vyhrávali. I bruslařsky na tom byl soupeř dobře.

Jihlavští však brzy našli herní pohodu a soupeře postupně technicky přehrávali. Oproti předchozímu zápasu bylo na obou stranách vidět více technických akcí a pěkných gólů, což ocenila tribuna plná rodičů obou celků. Dukla svůj náskok zvýšila a připsala si další vítězné body.

Na druhé půlce ve stejné době odehrála DUKLA zápas s týmem Náměště nad Oslavou. Od začátku Jihlavští diktovali tempo a styl hry a i tento zápas jednoznačně převedli ve vítězství. Soupeř bojoval až do poslední chvíle o každý puk a byť prohrál, zaslouží za svůj výkon pochvalu.