Ročník 2013 odehrál turnaj ve Velkém Meziříčí

12.12.2022 / Němec

V sobotu 12.11. odehrál ročník 2013 další mistrovské zápasy tentokráte v kotlině pod dálničním mostem. Proti Dukle se postavily celky domácího Velkého Meziříčí, Bystřice nad Perštejnem, Světlé nad Sázavou a Humpolce.

Los tentokráte nenadělil Jihlavě žádného ze silnějších mužstev skupiny, a tak hráči Dukly odehráli zápasy takřka v tréninkovém tempu.

Dukla ve všech zápasech soupeře porazila velmi vysokými výsledky a výjimkou nebylo ani čisté konto jihlavského brankáře Voborníka.

Za zmínku tak stojí úvodní zápas proti Zubrům z Bystřice nad Perštejnem, kteří při nedostatku vlastních hráčů doplnili tým o celou jihlavskou zkušenou lajnu.

A tak se evidentně schylovalo k bratrovražednému boji Dukla proti Zubr - Dukla. Na začátku se hráči Jihlavy srovnávali se zmenšeným hřištěm oproti standardu a chvíli to vypadalo na rybníkářskou ligu, neboť borci neměli dostatek prostoru pro technickou hru.

Brzy se ale srovnali a přišly očekávané nelítostné boje. Nikdo nemohl čekat, že si kluci budou dávat přednost, ale to jak se do sebe pustili, vydalo za souboj hodný jakéhokoliv finálového utkání.

Nádhera pohledět, byl to prostě boj o každý centimetr plochy okořeněný osobními souboji a snahou to druhým dát pořádně „sežrat“. Byť padaly branky zásluhou všech Dukláků do obou branek, Dukla v jihlavských barvách s jasnou převahou zvítězila.

Při závěrečném poděkování tak v očích jihlavských kluků v barvách Zubrů byl jasně viditelný skutečný smutek. Pochvalu si samozřejmě zaslouží všichni, včetně všech borců ze soupeřících týmů, neboť nemají tu možnost poskládat tak silný celek, jako má Dukla 2013 a musí ustát prohry vysokým rozdílem.

Osobní pochvalu si zaslouží brankář Kalina z nižšího ročníku DUKLY, který se postavil Dukla Zubrům a statečně likvidoval jejich neustálé ataky.

Jistě o něm ještě uslyšíme, zvláště pak, když si jihlavská brankářská jednička Bourek obleče hráčkou výstroj a jde nasázet pár gólů do soupeřovy brány jako na tomto turnaji.