Poslední týden základní části otevře Dukla zápasem v Chrudimi

26.02.2023 / Daniel Lhotský

Následující týden si přichystal pro fanoušky prvoligového hokeje skutečně pestrou nabídku zápasů. Odehrají se poslední dvě kola základní části a už v pátek se odehrají první zápasy předkola play-off, v neděli pak budou následovat první odvety na ledě lepších týmů po základní části. V pondělí 27. února od 18:00 se v předposledním kole základní části Dukla střetne v Chrudimi s Dynamem B. Utkání můžete sledovat přes textový přenos na Onlajny.com, případně na videopřenosu na webu Hokejka.TV

Soupiska Pardubic B
Realizační tým Pardubic B

Záloha Pardubic definitivně zvládla splnit svůj cíl a zachránila se v Chance lize i pro příští sezonu. Dynamo B sice prohrálo na ledě Zlína fotbalovým výsledkem 1:0, žádné body ovšem nezískal ani Šumperk, který od příštího roku bude hrát nejvýše druhou ligu. Pardubice B už tak s jistotou skončí sezonu 1. března na 13. místě, aktuálně dvanáctý Sokolov má na Pardubice náskok 10 bodů. Mohlo by se tak zdát, že Dynamo už nemá o co hrát. To však nemusí být tak úplně pravda, blíží se doba, kdy se budou ve velkém prodlužovat smlouvy a řešit nové přestupy, řada hráčů by jistě chtěla zůstat i příští sezonu v druhé nejvyšší soutěži, někteří talentovaní hráči myslí i na možnost hrát v hlavním týmu Pardubic.

Zato pro Duklu může být pondělní zápas velmi důležitý. Alespoň bod Duklu definitivně pošle do předkola play-off, tříbodová výhra by pak mohla Duklu posunout až na sedmé místo, k tomu by potřebovala zaváhání Přerova v derby s Prostějovem. Zároveň by Jihlava stále mohla myslet na přímý postup do čtvrtfinále. To však závisí na výsledcích ostatních týmů, pokud Zlín v pondělí doma vyhraje za tři body s Frýdkem-Místkem, Dukla se do nejlepší šestky už nedostane.

Jedničkou v brance Pardubic je Milan Klouček. Ten je s přibližně 92 % úspěšných zákroků mezi brankáři jedním z těch lepších, zároveň musel likvidovat nejvíce pokusů ze všech brankářů Chance ligy, jako jediný ze soutěže musel zasahovat proti více než 1200 střelám soupeřů. Zkušenost a produktivitu v obraně přináší Jan Zdráhal, který dlouho nastupoval v extralize, v sezoně 2017/18 i v dresu Jihlavy. V letošní sezoně hraje pouze v rezervním týmu Dynama, během 45 zápasů stihl zapsat 23 bodů za 6 gólů a 17 asistencí. Nejproduktivnějším hráčem i nejčastějším střelcem Pardubic je Ondřej Matýs. Ten především v první polovině sezony pravidelně nastupoval v nejvyšší soutěži, poslední kola však trávil v Chance lize a během 29 utkání vybojoval 30 bodů za 14 gólů a 16 asistencí. Lví podíl na udržení Dynama B v první lize měli Tomáš Svoboda a Jan Hruška, kteří přišli během sezony z druholigového Znojma. Oba mají v průměru více než bod na zápas a zásadně tak přispěli produktivitě Pardubic.

Poslední zápas Pardubic B

49. kolo: Zlín – Pardubice B 1:0

Branky a nahrávky: 47:30 Kindl (Sedlák, Suhrada). Rozhodčí: Veselý, Zubzanda – Vašíček, Komínek. Diváci: 2799. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 41:21. Zblokované střely: 9:9. Vhazování: 29:23. Průběh utkání: 1:0.

Pardubice B: Klouček – Bukač, Hanousek, Nedbal, Bučko, Chabada, Hrádek, Drtina – Rohlík, Rákos, Lichtag – Kaplan, Hruška, Svoboda – Matys, Urban, Rouha – Machač, Zeman, Pochobradský.

Poslední vzájemný zápas

38. kolo: Jihlava – Pardubice B 1:4

Branky a nahrávky: 18. Vala (Havránek, Menšík) – 35. Svoboda (Rákos, Nedbal), 41. Rohlík (Rákos, Hanousek), 54. Matýs (Kaut), 57. Rákos (Rohlík). Rozhodčí: Zavřel, Bejček – Horažďovský, Dědek. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 701. Střely na branku: 32:32. Zblokované střely: 8:6. Vhazování: 31:39. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Jihlava: Beran – Bilčík, Chvátal, Vala, Kočí, Dundáček, Haman – Harkabus, Skořepa, Pořízek – Havránek, Menšík, Chlubna – Cachnín, Juda, Brož – Tecl.

Pardubice B: Klouček – Bukač, Zdráhal, Nedbal, Hanousek, Chabada, Hrádek, Drtina – Matýs, Rákos, Rohlík – Urban, Hruška, Svoboda – Rouha, Kaut, Mandát – Kaplan, Machač, Lichtag.

Dukla má zatím s Pardubicemi B celkem dobrou bilanci. První dva zápasy v Jindřichově Hradci a Chrudimi zvládla za tři body, pouze poslední vzájemný zápas v Pelhřimově ztratila ve třetí třetině a nakonec podlehla Dynamu 4:1. Foto: Nela Dittrichová.

51. KOLO CHANCE LIGY, PONDĚLÍ 27. ÚNORA


SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC RT TORAX Poruba 2011 - DRACI PARS ŠUMPERK (17:30)
HC Frýdek-Místek - PSG Berani Zlín (18:00)
HC Dynamo Pardubice B - HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Slavia Praha - VHK ROBE Vsetín (18:00)
SC Marimex Kolín - HC Baník Sokolov (18:00)
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov (18:00)

52. KOLO CHANCE LIGY, STŘEDA 1. BŘEZNA

HC Dukla Jihlava - HC Slavia Praha (17:30) – vstupenky zde
VHK ROBE Vsetín - SC Marimex Kolín (17:30)
HC Stadion Litoměřice - HC Frýdek-Místek (17:30)
PSG Berani Zlín - HC RT TORAX Poruba 2011 (17:30)
LHK Jestřábi Prostějov - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Baník Sokolov - HC ZUBR Přerov (18:00)
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Dynamo Pardubice B (18:00)