Trenérský štáb IIHS zná svou podobu! Koučům bude šéfovat Adam Vylíčil

19.06.2023 / Redakce

Do vypuknutí letního mezinárodního kempu International Ice Hockey School už zbývá pouze lehce přes měsíc a je tak nejvyšší čas představit si jednotlivé trenéry. Těm letos bude šéfovat Adam Vylíčil, který už se akce v pozici trenéra účastnil v minulosti. Mladý kouč bude mít k dispozici celkem čtyři další kolegy. Ty fanouškům představujeme v následujících medailoncích.

Adam Vylíčil (šéftrenér, HC Dukla Jihlava)

Ve svých čtyřiatřiceti letech už má Adam Vylíčil s hokejem velice pestré zkušenosti. Jako hráč se pohyboval především ve druhé lize, kterou hrával za Pelhřimov, David Servis České Budějovice, Kutnou Horu nebo Chotěboř. V dresu Havlíčkova Brodu dokonce v patnácti zápasech okusil první ligu. Dvě sezony přidal v hokejově exotickém Rumunsku. Trénování už se Adam věnuje řadu let a momentálně působí v Dukle Jihlava jako hlavní trenér u kategorie U15. Dříve si vyzkoušel také práci mládežnického trenéra v Motoru České Budějovice.

Daniel Šťastný (trenér brankářů, HC Dukla Jihlava)

Oproti Danielu Šťastnému jsou ovšem první dva kouči ostřílenými matadory hokejových střídaček. Mladičkému trenérovi brankářů je totiž pouhých 23 let. Rodák z Jihlavy Duklou prošel až do juniorky, za níž v sezoně 2017/18 odchytal 28 utkání. Poté se dal na dráhu trenéra brankářů a díky své usilovné práci byl jako kouč pro IIHS v minulosti vybrán již třikrát. Perličkou je, že se Daniel kempu v minulosti zúčastnil i jako hráč.

Tomáš Maršík (TJ Jiskra Humpolec)

Čtvrtým do party je zkušený Tomáš Maršík. Ten svůj hokejový život zasvětil především maličkému klubu TJ Jiskra Humpolec. Tam se Tomáš postaral o nakopnutí hokeje, díky jeho kvalitní a obětavé práci začal tamní mládežnický hokej vzkvétat a před lety dokonce došlo k rekonstrukci tamního zimního stadionu. Momentálně v klubu plní roli šéftrenéra a v rámci IIHS jej letos čeká premiérová účast.

Martin Vysloužil (HC Lední Medvědi Pelhřimov)

Mládežnický hokej na Vysočině má výborně zmapovaný i Martin Vysloužil. Kouč narozený v roce 1991 kromě trénování stále ještě aktivně hraje, naposledy se s Pelhřimovem neúspěšně pokoušel o postup do druhé ligy. Hráčské zkušenosti má z pětice trenérů dost možná největší – v dresu Dukly odehrál v první lize téměř stovku zápasů. V Pelhřimově má jako hlavní trenér na starosti kategorii mladších žáků, u starších žáků pak vypomáhá jako asistent.

Petr Bernard (HC Ledeč)

Posledním do trenérské party je Petr Bernard. Ten na poslední chvíli v nominaci nahradil vypadnuvšího Jakuba Vence. Bernard je odchovancem ledečského hokeje a většinu své hráčské kariéry strávil v krajské lize mužů. Už řadu let ale v Ledči piluje malé hokejisty, momentálně má na starosti dvě kategorie přípravky.