Dukla zahájila letní přípravu na ledě, sešel se téměř kompletní tým

24.07.2023 / Daniel Lhotský

Po třítýdenním letním odpočinku zpátky do práce. Hráči Dukly se v pondělí dopoledne poprvé po přestávce sešli na malém zimáčku v Jihlavě a zahájili s trenéry letní přípravu na ledě. Ta se však neskládala pouze z intenzivního cvičení na ledě, přímo po tréninku následovalo cvičení na suchu. Podobným způsobem se budou hráči Dukly chystat až do začátku nové sezony Chance ligy. Ta začne pro Jihlavu ve středu 13. září atraktivním zápasem na ledě Znojma. První přípravný zápas Dukla odehraje v úterý 8. srpna v Táboře.

„Hráče čeká nějaké zapracování, aby si po té době zas ohmatali výstroj, trochu vytlačili brusle. Teď to nebude nic hrozného, ale samozřejmě si pro ně schováváme nějaké bruslení. Bude to kompletní blok, teď se zapracují, pak jdeme na led a pak ještě posilovna, takže to bude kompletní,“ nastínil program přípravy na nejbližší dny asistent trenéra Karel Nekvasil. Dobrou zprávou pro trenéry je, že hned na prvním tréninku měli k dispozici téměř celý tým. Poprvé s týmem trénoval i Samuel Krajč, nejnovější posila Dukly do útoku, kterou vám na webu brzy představíme. „Chybí akorát náš obránce Dvořák, který se zranil během suché letní přípravy, takže ten ještě není v pořádku, jinak jsme kompletní,“ dodal Nekvasil.

Společně s hráči v poli vyjeli na trénink také brankáři, kteří jinak absolvují velkou část tréninku sami. Stabilní součásti celé přípravy budou Adam Beran, který však minimálně úvodní týden přípravy musí kvůli nemoci vynechat, dále Filip Maláč a Ondřej Chaloupek. K tomu čeká na brankáře i hráče zajímavé zpestření v přípravě. Do části přípravy se zapojí také odchovanci Dukly Jan Brož, David Rittich a Jakub Škarek. „Kluci mají srovnání i s hráči z vyššího levelu. Kuba Škarek je s klukama nastejno, stejně starý, takže si myslím, že je to přínosné pro obě dvě strany. Kluci si zde zatrénují a naši můžou vidět kvalitní gólmany v akci,“ přidal svůj pohled trenér brankářů Lukáš Sáblík.

Sestava Dukly na prvním tréninku

Brankáři: Jan Brož, Ondřej Chaloupek, Filip Maláč
Bílá skupina: David Bartoš, Tomáš Čachotský, Otakar Šik, Filip Dundáček, Štěpán Dudycha, Tomáš Harkabus, Tobiáš Handl, Samuel Krajč, Marek Chvátal, Šimon Jelínek, Richard Cachnín, David Straka, David Vala
Červená skupina: Tomáš Havránek, Marcel Štefančík, Jan Berger, Vlastimil Bilčík, Daniel Kolář, Erik Meluzín, Radek Pořízek, Vítězslav Brož, Fabien Kočí, Tomáš Křehlík, Adam Rauš, Marek Tecl, Adam Dvořák (2003)

Foto: Vít Trubička