Doufám, že kemp na Čeřínku položí základ pro úspěšnou sezonu, říká trenér juniorů Michal Broš

25.07.2023 / Tomáš Lysý

Třetím rokem je Michal Broš trenérem juniorů Dukly Jihlava a šéftrenérem jihlavské akademie. A jeho svěřenci, tentokrát znovu s dorostenci, zavítali na přípravný kemp na Čeřínku, kterým odstartovala druhá fáze letní přípravy. Však už je také na čase – DHL extraliga juniorů startuje již za měsíc, Dukla zajíždí k prvnímu utkání na led Přerova. „Soustředění proběhlo stejně jako každý rok a odehrálo se na něm vše, co jsme očekávali,“ je spokojený kouč juniorského týmu.

Junioři a dorostenci strávili na jednom z nejvyšších vrcholků Vysočiny čtyři dny a tři noci. Dle trenéra je cílem podobného kempu nastartovat se na druhou část přípravy, která již bude i na ledě, a utužit partu. „Soustředění na Čeřínku máme od doby, co jsem v Jihlavě. Nyní již třetím rokem. První rok a letos proběhl i s dorostem. Je to akce kondičně – teambuildingová. Po dovolené je prvním cílem aktivovat a zmobilizovat tělesné struktury a připravit se na start předzávodního období, které bude i na ledě. Druhým cílem je teambuilding – strávit dohromady tři čtyři dny, utužovat tři večery partu,“ povídá trenér juniorů Michal Broš, který je zároveň šéftrenérem akademických týmů Dukly (junioři, dorost a nově i 9. třída, která bude mít svou extraligu). „Proběhly turnaje ve fotbale, sledovali jsme hokejové filmy a všechno, co ke kolektivu patří. Prostě dva cíle v jednom. Soustředění proběhlo stejně, jako každý rok a odehrálo se na něm vše, co jsme očekávali. Doufám, že kemp na Čeřínku bude základem pro úspěšnou sezonu, stejně jako v předešlých dvou ročnících,“ dodává bývalý veleúspěšný hokejista, jenž začíná sbírat úspěchy i na trenérském postu. Zpestřením pro juniory byla i návštěva oblíbené české skupiny Divokej Bill, vždyť část kapely, jmenovitě Miloš Jurač, pochází z těchto míst.

Kompletní fotogalerie z kempu

Pokud fanoušky zajímá, na jaké filmy se mladí hokejisté a trenéři dívali, nechává Michal Broš nahlédnout pod pokličku. „Filmy jsou každý rok stejné, ono totiž snímků o hokeji moc není. Samozřejmě Zázrak na ledě o Herbu Brooksovi a amerických hokejistech na olympiádě v Lake Placid. Dále jsme se dívali na film Malý velký hokejista, Youngblood a viděli jsme ještě Slapshot s Paulem Newmanem, tedy Hanson Brothers. Pak jsme mrkli i na věci, které se týkají play booku, na nějaká hokejová videa. Filmy jsou nejoblíbenější u nás, trenérů. Kluci s námi vydrží sedět u filmů nějaký čas, ale větší emoce z nich máme my, trenéři,“ uzavírá s úsměvem Michal Broš.

Foto: Jaromír Číhal




×
Odehrané v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava