Na nájezdy si věřím, říkal po utkání v Táboře Filip Maláč

08.08.2023 / Daniel Lhotský

Náročné utkání hned na úvod přípravy zažil mladý brankář v dresu Dukly Filip Maláč. V prvním přípravném zápase musel řešit několik velkých šancí a přečíslení Tábora, v zápase však inkasoval pouze jednou, v nájezdech ho dokonce nikdo nedokázal překonat. „Postupem času, jak mi přibývaly zákroky, jsem se do toho dostával a začínal jsem být klidnější i lepší,“ hodnotil svůj výkon po konci zápasu.

„Myslím si, že to byl klasický první zápas pro všechny. Než se do toho dostanete, tak to chvíli trvá, podle toho taky první třetina vypadala. Postupem času jsme se do toho dostávali a bylo to už jen lepší. Nakonec hlavně výhra, takže spokojenost,“ shrnul zápas brankář a odchovanec Dukly.

Do nájezdů dodaly Maláčovi sebevědomí i proměněné šance spoluhráčů. „Nájezdy mi tak nějak jdou, spíš si na ně věřím. Kluci dali tři nájezdy. Pak je to lepší i pro gólmana, když hráči proměňují.“ V kádru Tábora jsou hráči, kteří mají za sebou úspěšné kariéry v Chance lize. Mezi nimi i David Gába, který by mezi brankáři měl v druhé lize patřit mezi nejlepší. „Určitě je dobré vidět i ostatní brankáře, od kterých si můžete něco vzít, když to vidíte v tom zápasu. Vnímám to pozitivně,“ popisoval po zápase.

Také Maláč naskočil do zápasu po dlouhé době, naposledy si zachytal v play-off s juniory. Návrat do zápasového tempa byl pro něj náročný spíše psychicky. „Spíš to bylo náročné pro psychiku, znovu se do toho dostat. Dlouho jsme teď nehráli žádný zápas. Postupem času, jak mi přibývaly zákroky, jsem se do toho dostával a začínal jsem být klidnější i lepší,“ dodal.

Gólman Filip Maláč po výhře v Táboře 2:1 na nájezdy

Autor videa: Daniel Lhotský