Věřím, že nás letní dřina dostane k dobrým výkonům a výsledkům, věří trenér gólmanů Adam Petřík

11.08.2023 / Tomáš Lysý

Na probíhajícím turnaji juniorů ve Vítkovicích je s realizačním týmem (trenér Michal Broš, asistent Marian Morava, vedoucí Jaromír Číhal) také trenér brankářů Adam Petřík. Rodák ze Soběslavi patří do jihlavského trenérského štábu gólmanů. Lukáš Sáblík je šéftrenérem, Daniel Šťastný koučuje žákovské kategorie a Adam Petřík se stará o gólmany akademií. „Tréninkové dávky pro gólmany jsou ohromné a navíc jsme pomáhali A-týmu, kde byl zdravý pouze Filip Maláč. Snad nám tréninky nastaví to správné zrcadlo,“ povídá mladý brankářský kouč.

Po kempu juniorky a dorostu na Čeřínku začaly obě kategorie trénovat. O dva dny později se k nim přidala i 9. třída, která bude mít v nové sezoně svou extraligovou soutěž. Juniorský brankářský tým trénoval ve složení David Cinka, Lukáš Vejmelka a Filip Sigmund. V dorostu polykali tréninkové dávky Patrik Bican, Jan Menšík a Albert Ždimera. Zároveň se čekalo na příjezd Ondřeje Štěbetáka, který výborně reprezentoval český tým na turnaji kategorie do 17 let v Davosu. U-15 trénovala ve složení Ondřej Holý, Matyáš Morava a Matyáš Novotný. „Kluci absolvují tréninky s týmem plus speciální brankářské tréninky. Dávky jsou ohromné, navíc pomáháme A-týmu, kde byl pouze jeden zdravý gólman (Filip Maláč). Brankáři z juniorky přicházejí na zimní stadion v 7 ráno a odcházejí v 7 večer. Věřím, že tahle dřina nás dostane k dobrým výkonům a dobrým výsledkům v sezoně,“ povídá Adam Petřik.

Jihlavští mládežničtí brankáři chytají ve výstroji, kterou jim zaslala samotná NHL. Díky jihlavskému odchovanci Davidu Rittichovi byla Dukla před dvěma lety zařazena do programu National Hockey League Players‘ Association (NHLPA) Goals & Dreams. Ačkoliv proces od nominaci po samotné obdržení nebyl vůbec jednoduchý, do Dukly tehdy doputovalo deset zbrusu nových sad gólmanských výstrojí – více v tomto článku. A právě tuhle výstroj jihlavští brankáři náležitě využívají. „Zpětně bych chtěl Davidovi také opravdu moc poděkovat. On sám je určitě vzorem pro všechny mladé brankáře v Dukle, kteří by rádi šli v jeho stopách. Vidí totiž, že z Dukly se dá dostat až do nejlepší hokejové ligy světa. Děkuji Davidovi za podporu jeho mateřského klubu i celé NHLPA,“ říká Adam Petřík.

Na videu se můžete podívat, jak takový trénink brankářů vypadá

Autor videa: Adam Petřík