3:4sn
(0:0, 1:2, 2:1 - 0:0)

Dorostenci dotáhli ztrátu proti Mladé Boleslavi, ale padli na nájezdy

18.08.2023

Jihlavští dorostenci zatím střídají v přípravě porážky a vítězství, vždy v počtu dvou za sebou. Na dvě výhry v Hradci Králové a v Olomouci nyní nenavázali v Táboře a naposled doma s Mladou Boleslaví. Do vedení sice Dukla šla trefou Olivera Finka, ale hosté rychle otočili stav a deset minut před koncem vedli již 3:1. Jihlava ale zabojovala. V posledních dvou minutách totiž snížil Viktor Tomica a poté vyrovnal Daniel Kytka. Zápas tak dospěl do nájezdů, ve kterých byli úspěšnější hráči hostí - 3:4 po sn.
18.08.2023 16:15, Přípravné zápasy dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták - Zmrhal, Podroužek, Tramba, Holas, Verbeshchuk, Tomica - Koníř, Adamec, Chvátal - Katolický, Fink, Hospodka - Kraučuk, Grabowski, Kytka
3

BK Mladá Boleslav

Fr. Kovář - Šilhavý, Kříž, D. Kovář, Postl, Macháček, Mokrý - Kůrka, Churáček, Hrouda, Vasiak, Kristek, Maxin, Trefil, Hájek, Václavík, Novotný, Zhdanov
4
Branky a nahrávky: 26. Fink (Tramba, Hospodka), 58. Tomica (Podroužek, Fink), 59. Kytka (Podroužek, Chvátal) - 27. Hájek (Václavík), 34. Trefil (Václavík), 49. Vasiak (Maxin), rozh. naj. Hájek. Rozhodčí: Polák - Jančí, Sapík. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Střely na branku: 39:43. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Utkání bylo oboustranně hodně rychlé a hodně útočné, ve kterém excelovali oba gólmani. Jsme rádi, že se nám konečně podařila závěrečná power-play, ve které jsme srovnali utkání. Škoda, že nám nevyšly nájezdy, ale aspoň máme obrázek o tom, kdo je může a nemůže jezdit.