Pepovi patří velký dík. Dukle dal vše, co mohl, říkal po zápase s Kolínem Tomáš Čachotský

26.10.2023 / Daniel Lhotský

Dukla ve středečním domácím zápase velmi dobře začala a časem si vybudovala dvoubrankový náskok. Kolínu se však podařilo ztrátu dorovnat a Jihlava nakonec vybojovala výhru až v prodloužení a jeden bod navíc. Hlavním příběhem zápasu však nebylo skóre, nýbrž návrat bývalého kapitána Josefa Skořepy do Pelhřimova, se kterým se Dukla před zápasem oficiálně rozloučila, po konci utkání se pak „Skořápka“ zúčastnil i děkovačky s fanoušky Dukly. „V Dukle strávil osm let a odehrál tu několik set zápasů, to jsem ho nemohl pustit. Prvně se mu moc nechtělo, ale přeci moc dobře ví, kdo tady má hlavní slovo,“ komentoval s úsměvem děkovačku současný kapitán Dukly Tomáš Čachotský.

„Měli jsme slušný začátek, vedli jsme, ale pak se nám bohužel během první třetiny hra rozpadla. Potom od druhé třetiny jsme nasadili větší tempo, byli jsme živější, paradoxně ale ta třetina vyšla v náš neprospěch a bylo to 2:2,“ ohlédl se Tomáš Čachotský za průběhem prvních dvou třetin.

„Pak už to byl boj, i když si myslím, že jsme si šli za vítězstvím, nikomu nemůžeme nic vytknout. Každý do toho dal, co v sobě měl. Podařilo se nám vyhrát za dva body, ale už bychom potřebovali výhru za tři,“ pokračoval v hodnocení.

Čachotskému se oproti loňské sezoně daří v úvodu soutěže lépe z hlediska kanadských bodů. Podle jeho slov však jde i trochu o štěstí. „Žádný recept nemám. Prostě to dávat na bránu, člověk taky potřebuje trochu štěstí, aby to prošlo na branku. Nevím, hlavně bych to nechtěl zakřiknout. Je to týmový sport. Jednou dám gól já, potom někdo jiný. Hlavně, aby nám to šlapalo a sbírali jsme body jako tým,“ říkal po konci utkání.

S Duklou a fanoušky se po osmi letech plných vzestupů a pádů oficiálně rozloučil Josef Skořepa. Čachotský pro svého spoluhráče hledal jen slova chvály. „Vzkázal bych, že zde odvedl neskutečný kus práce. Spolu jsme toho uhráli hrozně moc, udělali jsme super výsledky. Byl tam postup, potom sice i pád, ale nakonec jsme zde vyhráli i pohár. Kladných věcí tu bylo hrozně moc a on Dukle dal vše, co mohl.“

„Myslím, že za to mu patří velký dík a je škoda, že se s námi nemůže loučit na domácím ledě před plnou halou, protože by si to stoprocentně zasloužil. Já mu přeji, ať se mu do další kariéry daří, i když už toho nejspíš nebude moc. Ať ho to baví a hlavně ať je zdravý a má zdravou rodinu. Doufám, že se párkrát ještě někde potkáme. Třeba si spolu na konci sezony ještě zahrajeme,“ věří Čachotský.

Po konci utkání bývalý kapitán poděkoval fanouškům a už se chystal z ledu. Tomáš Čachotský však dlouholetého kapitána Jihlavy nenechal jen tak odjet z ledu a přizval ho ještě jednou na děkovačku s týmem. „Jasně, přeci ho nemůžu nechat odjet. V Dukle strávil osm let a odehrál tu několik set zápasů, to jsem ho nemohl pustit. Prvně se mu moc nechtělo, ale přeci moc dobře ví, kdo tady má hlavní slovo,“ dodal.

Tomáš Čachotský hodnotí výhru proti Kolínu

Autor: Tomáš Lysý

Sestřih 16. kola: Dukla - Kolín

Autor: Hokejka.tv